BELEDİYENİN KARŞI ÇIKTIĞI PROJE İPTAL EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYENİN KARŞI ÇIKTIĞI PROJE İPTAL EDİLDİ!


 

Erdemli Belediyesi’nin ‘uygun değil’ kararı verdiği Mermer Ocağı Projesi’ne izin çıkmadı.

SONER AYDIN

Marble Maden İnşaat San. ve Tic. A.Ş, Mersin’in Erdemli İlçesi’nde kurmak istediği Mermer Ocağı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Ön ÇED Raporu olarak bilinen Proje Tanıtım Dosyası’nı (PTD) sundu. Bakanlık tarafından incelenen projeye Mersin Valiliği “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. Mermer Ocağı yapmak isteyen şirket tarafından hazırlanan Proje Tanıtımı Dosyası’nı inceleyen Erdemli Belediyesi ise, su kaynaklarının, orman ağaçlarının olduğu ve vatandaşların bu alanları piknik alanı olarak kullanması nedeniyle projeye ‘Hayır’ dedi. Erdemli Belediyesi ‘uygun değildir’ kararının üzerine projenin büyük bir kısmı iptal edildi. Projeye sadece yaklaşık 6 hektarlık bir alanda izin verildi. 

ERDEMLİ BELEDİYESİ: “YAŞAM ALANLARI OLUMSUZ ETKİLENECEK”
Mermer Ocağı yapmak isteyen şirket tarafından hazırlanan Proje Tanıtımı Dosyası’nı inceleyen Erdemli Belediyesi, su kaynaklarının, orman ağaçlarının olduğu ve vatandaşların bu alanları piknik alanı olarak kullanması nedeniyle projeye ‘Hayır’ dedi. Belediyeden proje ile ilgili şu görüşlere yer verildi: “Aktan Marble Maden İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Mermer Ocağı’ projesine ilişkin hazırlanan Proje Tanıtımı Dosyası (PTD) belediyemizce incelenmiştir.1/25 binlik Topoğrafik Harita'da ‘Çed Poligon 2 Alanı ve Çed Poligon 3 Alanı’ olarak gösterilen bölgelerde su kaynaklarının ve orman ağaçlarının olduğu, vatandaşların bu alanları piknik ve mesire alanı olarak kullandığı tespit edilmiştir. Kurumumuz tarafından ‘Çed Poligon 2 Alanı ve Çed Poligon 3 Alanı’ olarak belirtilen bölgelerde ‘Mermer Ocağı’ yapılması vatandaşlarımızın yaşam alanlarını olumsuz etkileyeceğini ve bu yaşam alanlarının korunması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu itibarla, ‘ÇED Poligon 2 Alanı ve ÇED Poligon 3 Alanı’ olarak belirtilen bölgelere ÇED Raporunun verilmesinin uygun olmadığı sonucuna varılmıştır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA