AKKUYU İÇİN ENERJİ NAKİL HATTI İHALESİ YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU İÇİN ENERJİ NAKİL HATTI İHALESİ YAPILACAK


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nin 6 iletim hattı ve trafo merkezleri için ihaleye çıkılacak.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temeli nisan ayında atılan Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu'nun enerjisinin nasıl taşınacağına ilişkin detaylar belli oldu.
2023 yılında devreye alınacak olan Akkuyu'da 2026'ya kadar 4 bin 800 mW'lık bir santral kurulacak. Bu kapsamda Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) 6 tane iletim hattı ve trafo merkezleri için ihaleye çıkacağı öğrenildi.
Akkuyu'da yapılan Türkiye'nin ilk Nükleer santralinde temel aşamasında inşaat çalışmaları sürerken, Akkuyu sahasında toplam 4 bin 800 mW gücünde 4 ünite nükleer reaktör inşa edilecek ve bunların her biri bin 200 mW gücünde olacak. Türkiye'de kaynak çeşitliliği sağlayarak enerji arz güvenliğine katkısı bakımından büyük önem taşıyan Akkuyu işletmeye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak. Akkuyu, inşaatının en yoğun olduğu dönemde yaklaşık 10 bin kişi, 60 yıllık işletme döneminde ise 3 bin 500 kişi çalışacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA