EMEKLİLER İÇİN SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER İÇİN SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ


 

Büyükşehir Belediyesi’nin İkinci Bahar Emekli Evi’nde emekli vatandaşlara yönelik sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra Alzheimer ve Demans’ı önlemek amacıyla yapılan hafıza geliştirme teknikleri kapsamında sudoku eğitimi verilmeye başlandı.

Türkiye’de bir ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nde verilen sudoku eğitimi sayesinde emeklilerin hafızalarının güçlenmesi ve zihinlerinin dinlenmesi sağlanırken, olası yaşanabilecek unutkanlıkların da önüne geçilmesi hedeflendi. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ‘Emeklilikte Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında başlatılan aktiviteler ile emekliler sağlıklı yaşıyor ve nörolojik hastalıkların önlenmesine yönelik etkinliklerle Alzheimer ve demans engelleniyor. Sohbet, dinlenme, oyun, sağlık, sanat ve kültür gibi her alanda emeklilere hizmet veren ve zamanlarını dolu dolu geçirmesini sağlayan Emekli Evi yeni etkinlikler ve sağlığa yönelik aktiviteleri ile emeklileri sağlıklı yaşama yönlendiriyor. 

EMEKLİLERE FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON EĞİTİMİ
Nörolojik hastalıkları önlemek amacıyla da Alzheimer Derneği ile yapılan çalışmalarla başlayan sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon konulu eğitim semineri düzenlendi. Sudoku eğitimi öncesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından verilen interaktif fizyoterapi eğitimi ile emeklilerin en şikayetçi olduğu sağlık sorunlarına değinildi. Verilen eğitimde belirli yaş üzerindeki bireylerde sık görülen bel, boyun, diz ağrılarını önleyecek postür, esneme egzersizleri anlatılırken, yüksek tansiyon, diyabet ve obeziteyi önlemek için sağlıklı yaşam önerileri sunuldu. 

EMEKLİLERİN HEM RUH SAĞLIĞI HEM BEDEN SAĞLIĞI KORUNUYOR
Düzenlenen sosyal kültürel etkinliklerle emeklilerin ruh sağlığı düşülürken, sağlıklı yaşam etkinlikleri ile de beden sağlıklarının korunması sağlanıyor. Egzersiz sonrası gerçekleştirilen müzikli şiir dinletisi ile de emekliler keyifli dakikalar geçirdi. Emeklilerin yoğun ilgi gösterdiği ve oldukça memnun olduğu eğitimlerde sağlık taraması da gerçekleştirildi. Emekliler için yapılan sağlıklı yaşam etkinlikleri önümüzdeki süreçte de devam edecek.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA