BİN 100 İŞÇİ ALIMI İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİN 100 İŞÇİ ALIMI İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU


 

Mersin’de çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışacak bin 100 kişinin, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işe alımı için başvurular başladı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam edilecek bin 100 kişi için Toplum Yararına Program (TYP) başvuruları başladı.
Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki programlardan biri olan TYP’ye başvuru büyük oldu. Başvuruların alınması ile birlikte Mersin İŞKUR binası önünde uzun kuyruklar oluştu. 
TYP; İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor.
İş arayanların bulundukları yere en yakın İŞKUR merkezine giderek başvuru yapmaları gerekiyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA