ANAMUR, AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR, AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN!


 

Anamur’da hortum seraları vurdu! Yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 60 dönüm arazide muz serası ile çilek bahçesi zarar gördü. Belediye Başkanı Türe, “Anamur, afet bölgesi ilan edilsin!” çağrısı yaptı.

Mersin'in Anamur ilçesinde çıkan hortum, seralara zarar verdi. İlçeye bağlı Alataş, Emirşah ve Güleç mahallelerinde, önceki gün gece sabaha karşı hortum oluştu. Seraların bulunduğu alanda meydana gelen hortumda, çok sayıda muz serası zarar gördü. Hortum, şiddetli yağış ve fırtına, çilek bahçelerinde de çok büyük oranda hasara neden oldu. 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelip, hasar tespit çalışması başlattı. Yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 60 dönüm arazide muz serası ile çilek bahçesi zarar gördü. Maddi zararın ise 6 milyon liraya ulaşabileceği tahmin ediliyor. 

“ZARAR KARŞILANSIN”
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, önceki gün gece gerçekleşen afet bölgesini gezdi. Türe’ye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara ve belediye ekipleri eşlik etti. 
Ciddi zararların olduğunun gözlemlendiği gezi de Başkan Türe durumun vahim olduğunu ve üzerlerine düşen ne ise fazlası ile yapacaklarını belirtti. Türe “Tek tesellimiz herhangi bir can kaybının olmaması. Maddi anlamda üreticilerimiz büyük zararları var, maalesef ki birçok üreticimizin sigortası yok. Biz Anamur Belediyesi olarak, üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya hazırız. Anamur Belediyesi olarak bölgemizin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini talep edip, zararlarının karşılanması için yasal süreci başlatıyoruz. Konu hakkında ilgili bakanlıklarımıza ve konunun TBMM'ne taşınması için İYİ Parti grubu ile görüşmelerimiz başladı. Anamur Belediyesi olarak her türlü afete karşı, bizim 24 saat nöbetçi ekiplerimiz bulunmaktadır. Vatandaşlarımız 0324 814 11 15 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA