MESKİ BORÇLANMAYA DOYAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ BORÇLANMAYA DOYAMADI!


 

Mersin’de alt yapı çalışmaları ile sık sık eleştiri alan ve borcu dağları aşan MESKİ Genel Müdürlüğü, 30 milyon TL daha borçlanacak!

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı meclis toplantısı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda idareden gelen 13, 10 komisyonlardan gelen ve 5 de gündem dışı olmak üzere 28 gündem maddesi ele alındı. 
MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Başkan Kocamaz’ın İYİ Parti rozeti ile çıktığı ilk meclis toplantısına Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can yine katılmadı. MHP sıralarının boş kaldığı meclis toplantısında MESKİ’nin borçlanma talebi dikkat çekti. MESKİ önümüzdeki yıl için 30 milyon daha borçlanacak.

MESKİ 30 MİLYON TL BORÇLANACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek olan 2019 yılı bütçesinde öngörülen 73 milyon lira iç borçlanmanın 30 milyon TL’sini Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü kullanacak. MESKİ mecliste alınan kararla birlikte 1 Ocak itibariyle 30 milyon TL borçlanacak.
Öte yandan MESKİ Genel Müdürlüğü belediyeden içme suyu tesisi yapım giderleri için 2 milyon TL, yol bakım onarım giderleri için 13 milyon ve elektrik alımları için 13 milyon TL olmak üzere toplam 28 milyon TL ödenek talep etti. MESKİ’nin talebini görüşen komisyon yılsonu itibariyle kullanılmayacağı öngörülen ödenekleri inceledi ve 22 milyon 200 bin TL’nin aktarılabileceğine karar verdi. MESKİ’den gelen talep ve komisyonun görüşü meclis üyelerinin oyları ile Plan, Bütçe ve Temizlik Komisyonu’na havale edildi.

PLANLAR YENİDEN ASKIDA
Onaylanan Akdeniz, Toroslar Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin nazım imar planlarına askı sürecinde yapılmış olan itirazlar değerlendirilmiş olup, revizyon yapılan planlar askıya çıkarıldı. İkinci askı sürecinde yapılan itirazlar değerlendirilmek üzere komisyona sunuldu.

DELİÇAY’A YENİ KÖPRÜ GELİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yazısında Mersin merkez Deliçay’da yapılması planlanan köprünün güneye doğru kaydırılması ile ilgili imar düzenlemesi teklifi de ilgili komisyona havale edildi. Ancak bu teklif ile ilgili Başkan Kocamaz, “Hali hazırda kullanılan köprü, üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiği için biraz daha güneye kaydırılarak yeniden yapılmak isteniyor. Bu da yeni istimlakler gerektiriyor. Dolayısıyla bu iş epey bir maliyet getirecek. İstimlaki kendileri yapsın, biz imarı değiştirelim” diyerek teklifi, İmar Bayındırlık ve Çevre Komisyonu’na gönderdi. AKP’li meclis üyesi İsmail Yerlikaya ise konuyla ilgili “Köprünün yılsonuna kadar yapılması öngörülüyor. Devlet Su İşleri’ne (DSİ) para gelmiş. Köprünün yapılacağı yerde istimlak söz konusu değil, ikinci etap uyguluma alanı da 18 uygulama ile çözülecek” diye konuştu. 

ERDEMLİ’DE AKARYAKIT İSTASYONUNA İZİN ÇIKMADI
Kent merkezinde yeni akaryakıt istasyonlarının açılmasına izin vermeyen belediye bu defa Erdemli’de talep edilen akaryakıt ve servis istasyonuna izin vermedi. İlçeye bağlı Sarıkaya Mahallesi 166 ada, 95 parsel için 1/5 bin ölçekli nazım imar planı hazırlandı ve parselin bunduğu yer “Akaryakıt ve Servis İstasyonu” olarak işaretlendi. Söz konusu parsel üzerinde yapılmak istenen plan değişikliğini inceleyen komisyon değişikliğin reddine karar verdi. Ret kararı meclis üyelerinin oyları ile kabul edilerek tekrar komisyona havale edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA