O İMAM NEDEN TUTUKLANMADI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O İMAM NEDEN TUTUKLANMADI?


 

Gazetemizin birçok kez manşete taşıdığı Tarsus’ta yaşayan E.S’nin bir imamın cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla açılan dava Meclis gündemine taşındı.

Haber Merkezi 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Tarsus’ta 12 yaşındaki E.S.’yi istismar ettiği iddia edilen, ancak tutuklanmayan cami imamı M.D.’yi TBMM Gündeminde taşıdı.
Antmen, önergesinde E.S.’nin avukatı Semra Kabasakal’ın, “Sanık maalesef önceki duruşmada tahliye edildi. Oysaki tüm taciz dosyalarında asıl olan mağdur çocuğun beyanlarıdır” ifadelerine yer vererek, “E.S. ifadesinde; 12 yaşındayken yaz tatilinde sabahları Adana'daki bir camide Kuran kursuna gittiği sıralarda, temizlik de yaptığını, bu sırada imam M.D.'nin kendisini depoya gönderip elektrik süpürgesinin torbasını getirmesini istediğini, ardından da odaya gelip, cinsel tacizde bulunduğunu aktarmaktadır. Bu imamın siyasal bağlantılarını kullanarak olayı örtbas ettiği iddia edilmektedir” dedi.

İMAM NEDEN TUTUKLANMADI?
CHP’li vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar; “Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Doğru ise bahsi geçen imam M.D. neden tutuklanmamaktadır? İstismara uğrayan 12 yaşındaki E.S’nin beyanı neden dikkate alınmamaktadır?
Bahsi geçen imam M.D. hakkında, başka cinsel taciz ve istismar iddiası bulunmakta mıdır?  Bu kişi halen görevine devam etmekte midir?
İddialar, deliller ve ifadeler ışığında yargı süreci ne aşamadadır? Delillerin karartıldığı iddialar doğru mudur? Doğru ise bu karartmayı yapan kim ya da kimlerdir?
İmam M.D.’nin herhangi bir siyasi partiye üyeliği bulunmakta mıdır? Siyasi ilişkilerini kullanarak olayı ört bas ettiği doğru mudur? Doğru ise kimler bu bahsi geçen kişiye kol kanat germektedir?
M.D.’nin üyesi bulunduğu derneğin adı ve amacı nedir? Bu dernek hangi faaliyetleri sürdürmektedir? M.D.’nin bu dernek aracılığı ile para topladığı iddiaları doğru mudur?
E.S.’nin sosyal hayata sağlıklı bir şekilde katılması ve eğitimini uygun koşullarda devam ettirmesi için ne tür önlemler alınmış ya da alınmaktadır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA