KESK’TEN MÜCADELE ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KESK’TEN MÜCADELE ÇAĞRISI


 

KESK Mersin Şubeler Platformu, krizin bedelini emekçilerin ödememesi talebiyle, 15 Aralık’ta Adana’da yapacakları mitinge çağrı yaptı.

GİZEM EKİCİ

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Mersin Şubeler Platformu üyeleri, 15 Aralık'ta Adana'da düzenlenecek bölge mitingine destek çağrısı yaptı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi’nde konuyla ilgili yapılan basın açıklamasını KESK Genel Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy okudu. 

YOKSULLAŞMAYA, İŞSİZLİĞE, GÜVENCESİZLİĞE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELEYE!
Sarayın birinci ağızdan ‘kriz miriz yok, nereden çıkarıyorsunuz yahu, bunlar manipülasyon’ açıklaması yaptığına dikkat çeken Atasoy, “Saray böyle dese de kronik hale gelen işsizlik ve enflasyondan Türk Lirasında yaşanan aşırı değer kaybına, katlanan dış borçtan sene başına göre 3 kat artan Merkez Bankası politika faiz oranına kadar tüm resmi veriler bile ülkenin uçurumun eşine sürüklendiğini fazlasıyla ispatlıyor.
İnsanlık dışı koşullarda çalışmaya ve yaşamaya mahkum edilen emekçiler olarak iğneden ipliğe her şeye ardı ardına gelen zamlarla, kabaran faturalarımızla, ödediğimiz vergilerle,  iflas eden kapanan işyerleriyle, artan işsizlikle, krizi iliklerimize kadar yaşıyoruz. Dolayısıyla birilerinin ‘kriz, miriz yok’ demesi hatta kriz kelimesinin kullanılmasını adeta yasaklaması yaşadığımız gerçeği değiştirmiyor” dedi.

“EMEKÇİ, AÇIK BİR SALDIRIYLA VE BASKICI POLİTİKALARLA KARŞI KARŞIYA”
KESK ve bağlı iş kolu sendikalarının açık bir saldırıyla ve baskıcı politikalarla karşı karşıya olduğunun da altını çizen Atasoy, sendikal hak ve özgürlüklerin KHK’ler yoluyla yok edilmek istendiğini savundu. “Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyeleri asılsız ihbarlar, önceden hazırlanmış listelerle sorgusuz sualsiz işten atılmış, iş güvencemiz ortadan kaldırılmış, güvencesiz, esnek istihdamı hakim istihdam biçimi haline getirecek adımlar hayata geçirilmiştir” diyen Glistan Atasoy, “Neoliberal politikaların önündeki her tür engeli kaldırmak için sendikalaşmaya, örgütlü mücadeleye, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılarını yoğunlaştıran AKP, yıllardır verdiğimiz kararlı mücadelemizin kazanımlarını ortadan kaldırmak istemektedir.
AKP ve saray rejiminin uyguladığı ekonomik ve siyasal politikalarla temel hedef tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmek olmuştur. Yüzbinlerce kamu emekçisi, AKP ve Saray’ın, darbe girişimi ve OHAL’den istifade çıkardığı KHK’ler eliyle haksız ve hukuksuz işten atılırken, bu aynı zamanda kadrolaşma ve yeni personel rejimini hayata geçirmenin aracı olarak kullanılmaya çalışılmaktadır.
24 Haziran seçimlerinden sonra KHK’ler Cumhurbaşkanı eliyle devam ettirilmiş, hukuksuzluğun devletin yönetim biçimi haline geldiği seçimlerden hemen sonra OHAL yapılan düzenlemelerle kalıcılaşmıştır. Bu dönemde çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kullanılan yetkiler daha kalıcı hale getirilmeye çalışılmakta, yeni rejim kurumsallaştırılmakta, her türlü muhalif hareket susturulmaya, ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.
Kamu emekçileri, yeni istihdam politikalarıyla farklı statü ve ücret uygulamalarıyla parçalanmış, emekçiler bireysel kurtuluşu çare görmeye itilmiştir veya sendikal mücadele güdümlü konfederasyonlarla boğulmaya çalışılmaktadır. Yandaş işçi, memur sendika ve konfederasyonları, işveren kuruluşları AKP ve Saray’ın uyguladığı ekonomik ve siyasal politikalara karşı gelişebilecek tepkileri yok etmede  koltuk değnekliği görevi görmek  üzere seferber edilmiştir.
Özelleştirmelerle emekçilerin, çalışanların ve halkın tüm birikimleri, kamusal alanların tamamının birer birer sermayeye peşkeş çekilmesi, AKP etrafında kümelenen bir sermayedarlar grubuna aktarılması söz konusudur. ‘Paran kadar hizmet’ anlayışıyla yaşam hakkının dahi paraya sahip olmayla ilişkilendirildiği, parası olmayanınsa kölelik koşullarında yaşamaya mahkûm edilmeye çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz.
Ülke ekonomisinin sanayiden tarıma, enerjiden gıda ürünlerine kadar her alanda dışa bağımlılığı derinleştirilmiş, ekonomi giderek kırılgan hale getirilmiştir. Her geçen gün AKP ve Saray’ın efradına, akraba ve yandaşlara sermaye ve kaynak aktarımı haline getirilen bozuk sistem toplumun yüzde 99’unu sefalet koşullarına mahkum etmiştir.

“KRİZİN BEDELİNİ EMEKÇİLER DEĞİL KRİZİ YARATANLAR ÖDESİN”
AKP ve saray rejimi halkın gelirini, toplumun tüm kesimlerinin birikimini har vurup harman savurarak yüzde birin hizmetine sunarken, yarattığı krizin faturasını ise geriye kalan yüzde 99’un üzerine yıkmaya çalışmaktadır. AKP ve Saray rejimi ülkeyi hızla uçuruma sürüklemektedir. Halka bedelinin ödettirilmeye çalışıldığı bu ekonomik kriz giderek derinleşmekte ve bunun yükü halkın sırtına yıkılmaya çalışılmaktadır.
İş güvencesi KHK’lerle fiilen kaldırılmış, sözleşmeli, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatılan kamu emekçileri, açlık sınırının altında asgari ücretle kölelik koşullarında, taşeron çalıştırılan işçiler sefalet koşullarına itilmiştir. Giderek parçalanan ve güvencesizleştirilen istihdam koşullarına karşı sınıfın çıkarları doğrultusunda KESK’in diğer sınıf ve emek örgütleriyle birlikte ortak bir mücadele geliştirmesi bir zorunluluktur.
Eylül ayından bu yana konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB ve TTB ile birlikte tüm emek ve demokrasi güçleriyle bir araya gelerek ortak bir mücadele zemini yaratmak amacıyla çeşitli toplantılar düzenlemiştir. Bu doğrultuda ‘Krizin bedelini emekçiler değil krizi yaratanlar ödesin’ anlayışıyla tüm emek ve meslek örgütleri, demokrasi güçleriyle Ankara ve İstanbul’da toplantılar yapılmış, bu toplantıların sonucunda ortaya çıkan genel eğilim ortak bir mücadele programının oluşturulması olmuştur.
Her emek ve meslek örgütünün kendi bağımsız, özgün programını da oluşturması kararı doğrultusunda  Konfederasyonumuz  Danışma meclisimizdeki öneriler   ve tartışmalar doğrultusunda 14 Ekimde  KESK Genel Meclisi’ ni toplayarak   ekonomik krize karşı etkin bir mücadele programının hayata geçirilmesi için bir dizi kararlaşma yaşamış ve geçtiğimiz günlerde programımız kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu çerçevede    beş bölgede  mitingler yapılması kararı alınmış, bunların ikisi  17 Kasım’da İzmir’de, 9 aralıkta Samsun’ da gerçekleştirilmiştir.Mersin’ den emek demokrasi güçleriyle birlikte katılım sağlayacağımız  bölgesel Adana mitingi 15 Aralık’ta  , Diyarbakır mitingimizi 16 Aralık’ta,  İstanbul bölge mitingimizi 22 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğiz. 
Bizler biliyoruz ki, insanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelemizin önündeki engelleri aşmanın tek yolunun emek karşıtı, sermaye dostu düzenin değişmesidir. Üzerimize çöken karanlık bulutları dağıtarak emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak, laik, demokratik bir ülkeyi kuracak yegane güç bizleriz. Emeğin birliği ve halkların kardeşliği için, aydınlık bir gelecek için umut biziz.
Bu geleceği kurmaya bir adım daha yaklaşmak için, krize karşı emeğin haklarını savunmak için herkesi 15 Aralık 13.00’te Adana Uğur Mumcu Meydanına çağırıyoruz. 
Krizin bedelini yaratanlar ödesin! Krizin bedelini emekçiler değil patronlar ödesin! Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın KESK” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA