“KDV VE ÖTV İNDİRİMİNDE SÜRE UZATIMINA GİDİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KDV VE ÖTV İNDİRİMİNDE SÜRE UZATIMINA GİDİLMELİ”


 

ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, geçtiğiz ay enflasyonla mücadele kapsamında açıklanan KDV ve ÖTV indiriminde sürenin uzatılmasını istedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, hükümetçe açıklanan ve 1 Kasım 31 Aralık 2018 dönemini kapsayan Vergide İndirim Paketiyle otomotiv, beyaz eşya ve mobilya sektöründeki ÖTV ve KDV indiriminin durağan piyasaya can suyu olduğunu belirterek, indirimin diğer sektörleri de kapsayarak 2019 yılı içerisinde de devam etmesini istediklerini söyledi. Başkan Dinçer, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, ülkemiz ekonomisinin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılarla birlikte dövizdeki dalgalanma, faizlerdeki yükseklilerin yatırım ve harcamaların kısılmasına neden olduğuna vurgu yaparak, bu durumun ise piyasanın durma noktasına gelmesine zemin hazırladığını ifade etti. 

Durağan ekonomiyle birlikte bir çok esnaf ve sanatkarın kapısına kilit vurmak zorunda kaldığının altını çizen Başkan Dinçer, bu gidişata tedbir amaçlı olarak hükümetin otomotiv, mobilya ve beyaz eşyada aldığı ve 1 Kasım 31 Aralık tarihlerini kapsayan ÖTV ve KDV indiriminin piyasadaki daralmaya can suyu olduğunun altını çizdi.
Ekonomideki durgunluğun aşılması, vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesine imkan tanınması ve esnaf sanatkar ve diğer işletmelerin işlerinin artmasına katkı sağlaması açısından ÖTV ve KDV indiriminde süre uzatımına gidilmesini istediklerini kaydeden Başkan Dinçer, “Satışların olması demek,  işletmenin ayakta kalması, nakit akışının canlanması, ekonomi çarkının dönmesi anlamı taşımaktadır. Bu bağlamda hükümetçe açıklanan ve 1 Kasım 31 Aralık 2018 dönemini kapsayan ÖTV ve KDV indiriminin önümüzdeki yıl içerisinde diğer sektörleri de kapsayacak şekilde devam ettirilmesini talep etmekteyiz. Diğer sektörleri de kapsayacak ÖTV KDV indiriminin ekonomide ilaç etkisi yapacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA