YILAN HİKÂYESİNİN SORUMLUSU İŞÇİLERMİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILAN HİKÂYESİNİN SORUMLUSU İŞÇİLERMİŞ!


 

Yapımına 5 yıl önce başlanan, 3 kez temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı’nın bir türlü açılamamasının sorumlusu bulundu: İş yavaşlatma teşebbüsü!

Yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’na ilişkin CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bakanlık, kendilerine iletilen bilgiye göre gecikmenin inşaat çalışanlarının iş yavaşlatma teşebbüsü ve ekibin değiştirilmesinin neden olduğunu açıkladı.

3 KEZ 3 AYRI BAKANLA TEMEL ATMA TÖRENİ

Birgün Gazetesi’nden Havva Gümüşkaya’nın haberine göre; Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 28 Mayıs 2013’te atıldı. İnşaat firmasının değişmesi işin durması gibi nedenlerle ara verilen inşaat çalışmaları her seferinde yeni temel atma töreniyle yeniden başladı. Üç ayrı dönemde üç temel atma törenine dönemin bakanları katıldı. Son olarak 29 Ekim 2018’de açılışı planlanan havalimanında inşaat yeniden durdu.

DHMİ’’EN SORULARA YANIT

Gelişme üzerine konuyu Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi veren CHP’li Alpay Antmen’e yanıt geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen yanıtta şöyle denildi: “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) ilgili birimlerinin iş yerinde çalışma olmadığının tespiti üzerine, yükleniciden bilgi talep edilmiş olup, alınan cevabi yazıda, çalışan şirket personelinin işi yavaşlatma teşebbüsü nedeniyle ekip değiştirme durumunun söz konusu olduğu bildirilmiştir.”

Bakanlık, işçilerin maaşlarının ödenip ödenmediğine ilişkin soruya ise DHMİ Genel Müdürlüğü’ne bu konuda bir başvuru yapılmadığı yanıtını verdi.

DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLDÜ?

Alpay Antmen bakanlığını yanıtı sonrası şu açıklamayı yaptı: “2011’de ihaleyi alan firma işi yapamamış sonra iş başka bir firmaya devredilmişti. Biz de konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a sorduk. Bakan işin bitmemesinin sorumlusunu bulmuş: İşçiler! “İşçilerin işi yavaşlatma teşebbüsünde bulunduklarını” ve “Ekip değiştirmeye” gidildiğini söylüyor. Dünyanın neresinde işi yavaşlatma teşebbüsü diye bir suç var? AKP iktidarında bunu da gördük!”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA