MEÜ ÖĞRENCİLERİ PLEVNE GİTAR FESTİVALİ’NDEN ÖDÜLLE DÖNDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ÖĞRENCİLERİ PLEVNE GİTAR FESTİVALİ’NDEN ÖDÜLLE DÖNDÜ


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuarı Gitar Bölümü öğrencileri Bora Özer ve Barkan Canbolat, Bulgaristan’ın Plevne kentinde düzenlenen gitar festivalinden iki ayrı ikincilik ödülü kazanarak Türkiye’ye döndü.

 

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre; Bulgaristan'ın en prestijli müzik etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 4'üncüsü gerçekleşen Uluslararası Plevne Gitar Festivali'nde, yedi ayrı kategoride düzenlenen yarışmaların yanında, dünyaca ünlü gitar virtüözlerinin konserleri ve ustalık dersleri yer aldı. Kendi kategorilerinde otuza yakın yetenekli gitaristin arasından sıyrılan MEÜ öğrencilerine ödüllerini festival direktörü Nikolay Mihaylov verdi.

"İSMİMLE BİRLİKTE ÜLKEMİN DE ADINI DUYMANIN GURURUNU YAŞADIM"

MEÜ Devlet Konservatuarı İlköğretim 6. Sınıf öğrencisi Bora Özer, gitar çalmayı tutku ile sevdiğini ve daha büyük başarıları hedeflediğini söyledi. Canbolat ise, "Okuldaki eğitimimin yanında, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı programda gösterdiğim çabalar karşılığını buldu. Ödül töreninde ismimle birlikte ülkemin adını duymanın gururunu yaşadım. Başta aileme ve konservatuardaki hocalarıma olmak üzere, başarımda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler" dedi. Kazanılan başarılarla ilgili konuşan MEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci de "Öğrencilerimizin gösterdiği başarılar bizler için şaşırtıcı olmadı. Ulusal ve uluslararası klasik müzik arenasında öğrencilerimizin yıllardır kazandığı ödüller, Mersin üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın ülkemizin önde gelen sanat eğitimi kurumları arasında olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA