“AFETLERİN FATURASINI ÇİFTÇİLER ÖDÜYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AFETLERİN FATURASINI ÇİFTÇİLER ÖDÜYOR”


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli Belediye Başkan aday adayı iş adamı Sinan Koç, Tarsus’ta etkili olan yağış sonrası seraları sular altında kalan çiftçiler ile ilgili açıklama yaptı. CHP’li Koç, “Doğal afetlerin faturasını maalesef her zaman sadece çiftçiler ödüyor. Tarımı da çiftçiyi de bitirdi

3 gün süren sağanak yağmur Tarsus ilçesinde birçok tarım alanlarında hasara yol açtı. Drone ile havadan görüntülenen seraların büyük bir kısmı tamamen sulara gömülürken, çiftçiler ise yetkililerden yardım bekliyor. Bu konuda konuşan Koç, açıklamasında “Çiftçilerin beklediği yardım hiç gelmedi bu da ülkemizde tarımın büyük darbe yemesinin en büyük nedeni Tarım ürünlerinin birçoğunu dışarıdan ithal etmek zorunda kalıyoruz. Çünkü çiftçiyi kaderi ile baş başa bıraktılar” şeklinde konuştu.

CHP’li Sinan Koç, Mersin’de yardım bekleyen çiftçiler ile ilgili olarak kendileriyle görüştüğünü ve çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi. Koç, “Tarım alanları zarar gören çiftçilerimizle görüştüm, kendileri devletten yardım ve çözüm bekliyor. Yerel yöneticilere maalesef ulaşamıyor bile sigorta şirketleri zaten kendilerine sırtını dönmüş. Çiftçileri kaderleri ile baş başa bıraktıkları için bu durumdalar. Bu artık son bulmalıdır. Derhal bir çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA