“HUKUK DEVLETİNDE HUKUK KURALLARI ASKIYA ALINAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUK DEVLETİNDE HUKUK KURALLARI ASKIYA ALINAMAZ”


 

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 9 avukat, yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Baro Konferans Salonunda gerçekleşen ruhsat törenine, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay, Sayman Av. Kazım Yüksel, yemin eden avukatların ailesi ve yakınları ile çok sayıda avukat katıldı. Törende Av. Nilsu Karapınar, Av. Furkan Fatih Sakçak, Av. Ezgi Beri, Av. Saniye Depedelen, Av. Yunus Emre Öz, Av. Aslıhan Aksakal Polat, Av. Hakkı Burak Kırım, Av. Mehmet Mert Topçu ve Av. Muhammet Varli yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatını Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.

“AVUKATLIK, ADALET VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ DEMEKTİR”

Tören öncesi konuşma yapan Yeşilboğaz, Genç meslektaşımız bugün yemin ederek baromuza, hukuk ordumuza katılıyorlar. Genç meslektaşlarımız aramıza katılmakla birlikte adaletin, hukukun tecelli etmesi için mücadele verecek ve bu bize güç katacaktır. Mesleğimizi daima bağımsız, tarafsız bir şekilde yürütmemiz gerekir. Avukatlık mesleği, halkın adalete kavuşması adına büyük öneme sahiptir. Avukatlık mesleği demek, adalet ve demokrasi mücadelesi demektir. Etkin ve bağımsız savunmanın olmadığı bir yerde,  adaleti bir yaşamdan söz etmek mümkün değildir. Hukuk devletinde hiç kimsenin hukuk kurallarını askıya alıp; dilediğine uygulama, dilediğine uygulamama yetkisi yoktur. Bizler cübbelerimizi sırtımızda onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden taşıyoruz. Meslektaşlarımız nasıl bir baroda meslek hayatlarını sürdürebileceklerinin farkındalar. Mersin Barosu’nun öncü, demokratik yönünü, adaleti ve hukuku benimsemiş olmaları mutluluk verici. Meslektaşlarıma hukuka uygun, adil bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA