MEZİTLİ BELEDİYESİ’NİN ÇİN’DE FİNAL HEYECANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NİN ÇİN’DE FİNAL HEYECANI


 

Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Mezitli Belediyesi’ni, “Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon ödülü” heyecanı sardı.

Çin'de düzenlenen ve dünyada çok sayıda belediyenin yer aldığı Uluslararası Guangzhou Kentsel Inovasyon Ödülleri’nde (Guangzhou International Innovation Awards) final heyecanı yaşanıyor. 

Türkiye’den sadece Mezitli Belediyesi’nin yer aldığı yarı finalde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığındaki Mezitli Belediyesi heyeti sunumunu yaparak sonuçları beklemeye başladı. Aralarında New York, Sydney gibi dünya devi belediyelerin bulunduğu 15 şehirden birisi olan Mezitli Belediyesi’nin sunumu büyük beğeni kazandı. 
Belediyeden yapılan açıklamaya göre; eörseller eşliğinde Mezitli Belediyesi’nin kültürel ve sosyal yaşamı, toplamsal ihtiyaçtan doğan Kadın Üretici Pazarlarının anlamı yarışma jürisine katılımcı belediye temsilcilerine anlatıldı. 
Dünyanın en geniş katılımlı yarışmalarından birisi olan Uluslararası Guangzhou Kentsel Inovasyon Ödülleri’nde final için yarışan 15 şehirden birisi olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çin televizyonlarına yönelik gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Biz kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması, sosyal statüsünü yükseltmesi ve üreticilerinin ürünlerinin para etmesi için tasarladığımız Kadın Üretici Pazarları projemizin bu başarıyı yakalamasının hazzının yanı sıra Dünya ölçeğinde dev şehirlerin arasında mütevazı bir Türk belediyesinin yer almasına vesile olmasının da gururunu yaşıyoruz. Final turu için Çin’e geldiğimizde ne denli büyük bir başarı yakaladığımızı da daha iyi görme şansımız oldu” dedi.
Türkiye’nin ve Mezitli’nin tanıtımı açısından müthiş bir fırsat yakaladıklarının da altını çizen Başkan Tarhan, “Şimdi büyük bir merakla sonucu bekliyoruz. Ancak sonuç ne olursa olsun ne denli başarılı bir proje gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Çünkü bu şekilde dev dünya şehirlerinin yer aldığı heyetlere Türkiye’yi, Mersin’i ve Mezitli’yi anlatma imkânı yakaladık. Burada sağladığımız katma değerin ekonomik ölçekte karşılığı çok yüksek. Sonuç ne olursa olsun biz burada kendimizi kazanmış sayıyoruz” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA