AKP ADALETTE SINIFTA KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP ADALETTE SINIFTA KALDI!


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen TBMM Genel Kurulunda AKP’nin adalet karnesini açıkladı.

Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi üzerine Meclis Genel Kurulunda konuşan Antmen, Adaletin sembolü olan Adalet Ana heykeline değinerek “Adalet Ana kadındır. Bu da Kadın ve Erkeğin eşit olduğunu; onların eşit bireyler, yurttaşlar olduğunu gösterir. Yani kadına şiddetin son 16 yılda yüzde 1400 arttığı, kadının sosyal, ekonomik ve siyasal hayattan dışlandığı, ve kadınla erkeğin devletin en üst organı tarafından 'eşit' görülmediği bir Türkiye’de adalet ana; tıpkı hukuk gibi ikinci plana itildi, şiddete uğradı ve devletin en üst organı tarafından tanınmadı” dedi. 

“AKP’NİN USTALIK DÖNEMİ MUHALİFLERE SALDIRDIĞI DÖNEM”
CHP’li Vekil konuşmasında AKP’nin çıraklık, kalfalık ve ustalık döneminin gerçek açılımlarının farklı olduğunu söyleyerek “Sizin gerçekteki bu dönemlerinizi açıklıyorum; Adaleti ve devleti FETÖ’yle ortaklaşa yönettiğiniz çıraklık döneminiz, Kavgaya tutuşmanıza rağmen FETÖ ile aynı menzillere yürüdüğünüz kalfalık döneminiz ve darbe fırsatçılığı ile yıllarca FETÖ ile mücadele eden muhaliflere saldırdığınız ustalık döneminiz” ifadelerinizi kullandı. 

AKP ADALET KONUSUNDA ON ÜZERİNDEN SIFIR ALDI
Milletvekili Alpay Antmen, Meclis kürsüsünden AKP’nin Adalet karnesini açıklayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Bakın bundan 10 yıl önce hükümetinizin ‘Yargı Reformu Stratejisi Taslağı’ şimdi okuyacağım 10 amaç altında oluşturulmuştu: Bunlar; Yargı Bağımsızlığının Güçlendirilmesi, Yargının Tarafsızlığının Geliştirilmesi, Yargının Verimliliği ve Etkililiğinin Artırılması, Yargıda Mesleki Yetkinliğin Artırılması, Yargı Örgütü Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi, Yargıya Güvenin Artırılması, Adalete Erişimin Kolaylaştırılması, Uyuşmazlıkları Önleyici Nitelikteki Tedbirlerin Etkin Hale Getirilmesi ve Alternatif Çözüm Yolları Geliştirilmesi, Ceza İnfaz Sisteminin Geliştirilmesi ve Ülkemizin İhtiyaçları ve Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Süreci.

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ 10 ÜZERİNDEN SIFIR ALDI VE SINIFTA KALDI!”
Gelelim karne notunuza: Yargı bağımsızlığı güçlendi mi? Hayır. Yargının tarafsızlığının geliştirildi mi? Hayır. Yargının verimliliği ve etkililiğinin artırıldı mı? Hayır. Yargıda mesleki yetkinlik artırıldı mı? Hayır. Yargı örgütü yönetim sistemi gelişti mi? Hayır. Yargıya güven arttı mı? Hayır. Adalete erişim kolaylaştırıldı mı? Hayır. Uyuşmazlıkları önleyici nitelikteki tedbirlerin etkin hale getirildi mi? Hayır. Ceza infaz sistemi geliştirildi mi? Hayır. Ülkemizin ihtiyaçları ve Avrupa birliği müktesebatına uyum süreci? AİHM kararını tanımıyorsunuz bile; oturun sıfır. Yani Adalet ve Kalkınma Partisi 10 üzerinden sıfır aldı ve sınıfta kaldı!”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA