OTO AKSESUARLARI YANGINA NEDEN OLUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTO AKSESUARLARI YANGINA NEDEN OLUYOR!


 

Mersin’de park halindeki araçların art arda yanmasıyla oto elektrik ustaları vatandaşı uyardı. Oto elektrik ustası Ali Rıza Uç, “Araç tesisat yangınları genelde aracın üzerine sonradan takılan aksesuarlardan zarar verir” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde akşam saatlerde bir minibüs sabah erken saatlerde de bir kamyonet park halindeyken alev alev yandı. İlk olay ilçeye bağlı Kargıpınarı’nda yaşandı. Park halindeki servis minibüsü bir anda alev topuna dönerek kullanılamaz hale geldi. 

İkinci yangın ise Türbe Mahallesi’nde meydana geldi. Burada da kapalı kasa bir kamyonet yine park halindeyken alev alev yanmaya başladı. Her iki olaya da Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. İlk belirlemelere göre 2 araçta çıkan yangının da elektrik aksamındaki şase kaynaklı olduğu belirlendi. 
Son günlerde araçların park halindeyken yanmasına karşı oto elektrik ustası Ali Rıza Uç uyarılarda bulundu. Uç, “Araç tesisat yangınları genelde aracın üzerine sonradan takılan aksesuarlardan zarar verir. Değerinde takılmayan sigortalar aracın yanmasına neden olur. Orijinal parçaların dışına çıkılmaması lazım” dedi. 
40 yıllık oto elektrikçi Mustafa Uç ise aksesuar kullanımına dikkat çekerek, “Yangına sebep olan birçok neden olabilir. Bunlardan biri aracın bakımsızlığı diğeri sigorta olarak mevcut değerdeki amperin takılmamasından kaynaklanır. Tavsiyemiz araca vaktinde bakım yaptırmak. Araca sonradan takılan unsurları taktırmamak” diye konuştu. (İha)
Extracello’ Mersin’de 

Avusturya Kültür Ofisi İstanbul ve Akdeniz Opera Bale Kulübü (AKOB) işbirliği ile Avusturyalı dört çellist kadından oluşan Extracello Ensemble müzik grubu, 6 Aralık 2018 Perşembe akşamı Yenişehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda bir konser verecek. 
AKOB’dan yapılan açıklamaya göre; Viyana’dan gelen dört çellist Rönesans, Klasik, Barok, Caz, Pop/rock müzik alanlarından uyarladıkları, besteledikleri, sipariş verdikleri müzikleri özgün gösterileriyle harmanlayarak, doğaçlamalarla Mersinli müzikseverlerin önüne çıkacak. 2004 yılından bu yana birçok ülkeden çağrı alan, birçok festivale katılan Extracello eğlenceli, nüktedan ve özgün müzikleriyle Mersinli müzikseverlere bir müzik şöleni sunacak.

AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ KONSER İÇİN MERSİN’E GELİYOR 
Mersin, operası, konservatuvarı, koroları, uluslararası müzik festivali, yeni başlayan film festivali, bestecileri ve dünyaya yayılmaya başlayan sanatçıları ile, talepkar izleyicisi ve birçok sivil toplum örgütü ile bir müzik kenti olma yolunda ilerlemekte.
Extracello konseri nedeniyle Avusturya Büyükelçisi Dr. Ulrike Tilly, AKOB’un davetini kabul ederek Mersin’e gelmeyi kabul etti. Vali Ali İhsan Su ile de bir araya gelecek Büyükelçi Tilly, Mersin’in tanınması, yeni işbirliklerinin başlaması açısından önemli bir görüşmeye imza atacak. 
Extracello konser biletleri AKOB Ofisinden temin edilebiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA