KADIN TEMSİLİNDE TABLO UTANÇ VERİCİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN TEMSİLİNDE TABLO UTANÇ VERİCİ!


 

İYİ Parti Mersin İl Yönetimi, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 84. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak bu anlamlı günü kutladı.

GİZEM EKİCİ

İYİ Partili kadınlar yağışlı havaya rağmen ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet, şükran ve saygılarını sunmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ile başlayan çelenk sunumu ardından partililer bir araya gelerek, bu anlamlı günü kutladılar. 

“BU SONUÇLAR KADIN TEMSİLİ OLARAK, DEMOKRASİ ADINA HİÇ DE KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”
Kutlama programında bir konuşma yapan İYİ Parti Mersin Kadın Politikaları ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlksen Sorguç Dinçer, Türk kadınının TBMM’de yüzde 4.6 oranıyla temsil edildiği 1935 yılında, demokrasi ile yönetilen ülkeler arasında, kadın temsil sıralamasında Türkiye’nin Finlandiya’dan sonra ikinci sırada olduğunu anımsattı. 84 yıl sonra Türkiye’nin, kadın milletvekili temsil oranında dünyada133’üncü sıraya gerilediğine dikkat çeken Dinçer, “Bu sonuçlar kadın temsili olarak, demokrasi adına hiç de kabul edilebilir değil. 
Parti tüzüğümüzde yer alan, parti birimlerinin her birinde, yönetim kademelerinde en az yüzde 25’lik cinsiyet kotasının olması kadın temsili konusunda önemli bir etken olacaktır.  Biz kadınlara düşen çok daha fazla çalışarak kadın üye sayımızı artırmalı ve haklarımıza sahip çıkmayı bilmeliyiz. Bir  yıllık bir parti olarak her türlü engellere rağmen seçime girmeyi ve mecliste gurup kurmayı başardık. 31 Mart 2019 da yine bir seçime, Mahalli İdareler seçimine giriyoruz. Bugün çok daha güçlü olarak İYİ Parti Mersin teşkilatları olarak Mahalli idareler seçimlerine hazırız. Amacımız; 1 Nisan 2019 da Mersin yerelinde iktidar olmak ve Mersin’i  İYİ Partili kadın ve erkekler olarak birlikte yönetmek. Çok çalışacağız. Başaracağız” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA