“ULUSLARARASI DÜNYA TURUNÇGİL KONGRESİ’NE HAZIR MISINIZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ULUSLARARASI DÜNYA TURUNÇGİL KONGRESİ’NE HAZIR MISINIZ?”


 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Uluslararası Dünya Turunçgil Kongresi’ne hazır mısınız?” sorusunu gündeme getirdi.

Türkiye’nin ve Mersin’in 2018’de turizmde istediği başarıyı yakalayamadığını, bu kapsamda söz konusu kongrenin büyük önem arz ettiğini bildiren Sıdalı, “Uluslararası Dünya Turunçgil Kongresi dört yılda bir düzenlenmekte olup, turunçgil sektörü paydaşlarının uluslararası alanda bir araya geldiği önemli bir organizasyondur. Kongrenin 13'üncüsü 2016 yılında Brezilya'da gerçekleşmiş ve bir sonraki kongrenin 2020’de Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir.

İki yıl sonra Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak olan bu dev organizasyonun akademik ağırlıklı gerçekleşmesi planlanmaktadır. Kongreye 60’a yakın ülkeden 2 bin 500 akademisyen ve turunçgil sektörünün temsilcilerinin katılması beklenmektedir. Bununla birlikte kongreye turistik ve teknik gezilerin de dâhil edilmesi, Mersin’de turizmin geliştirilmesi adına stratejik bir hamle olacaktır. 
2013 yılında gerçekleştirilen ve 24 ülkeden binlerce kişinin katıldığı Akdeniz Oyunları ile ciddi bir tanıtım ivmesi yakalayan Mersin, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle turizmde umduğunu bulamamıştır. 
Mersin 2020 yılında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle düzenlenecek olan Uluslararası Dünya Turunçgil Kongresi ile turizmde tekrar ciddi bir fırsat yakalayacaktır. Bu kongre hem ticaret, hem ihracat hem de turizm açısından Mersin için bir dönüm noktası olacaktır” dedi.

“BU SORULAR YANIT BEKLİYOR”
Milletvekili Sıdalı, Bakan Ersoy’dan şu sorulara yanıt istedi; “Bu bilgiler ışığında; “Bakanlığınızın 2020 yılında Mersin’de yapılacak olan Uluslararası Dünya Turunçgil Kongresi’ne yönelik yaptığı bir hazırlık çalışması var mıdır? Varsa yapılan bu hazırlıklar nelerdir? Hazırlık çalışmaları kapsamında ne kadar kaynak ayrılmıştır? Hazırlık çalışmaları kapsamında Çukurova Bölgesel Havalimanı açılışı yetişecek midir? Bakanlığınız kongre kapsamında tematik turizm çalışmaları yapacak mıdır? Ne gibi çalışmalar yapacaktır? Gastronomi, doğa ve inanç turizmine ilişkin spesifik çalışmalar var mıdır?”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA