İLK YARI SONA ERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLK YARI SONA ERDİ


 

Süper Amatör Lig’de ilk yarı sona erdi. Üst sıralarda Play-Off mücadelesi sürürken, alt sıralar düşme tehlikesinden kurtulmak isteyenlerin yarışına sahne oluyor.

İlk yarının lideri Toroslar Belediyespor olurken, Meskispor, Erdemli Belediyespor, İdman Yurdu 1925, Tarsus Belediyespor ve Mersin İdman Yurdu ilk 6’da yer alarak Play-Off şanlarını ikinci yarıya taşıdılar. 

Üst taraftaki şampiyonluk yarışı kadar olmasa da ligde kalma mücadelesi birkaç takım arasında geçmesi bekleniyor. K.Milliyespor ve Tarsus Yıldırımspor büyük ölçüde lige veda ederken, Anamur Muzspor, Mersin Ormanspor ve Mersin Yolspor takımları ise düşmemek için son kozlarını oynayacak.

LİDER DEĞİŞMEDİ
Haftayı BAY geçen Toroslar Belediyespor 39 puanla liderliğini korudu. Dinlendiği haftada en yakın takipçisi Meskispor’un puan kaybetmesi ile zirvede yalnız kalan Yeşil Beyazlı ekip devre arası yapacağı takviyelerle ikinci yarıyı rahat geçirmesi bekleniyor.

UMUTLAR TÜKENDİ
Lider Toroslar Belediyespor’un en yakın takipçisi Meskispor, Tarsus deplasmanında Tarsus Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İlk golü atan ekip olmasına rağmen maçı 3-1 kaybeden Meskispor, liderin 10 puan gerisinde kaldı. Bundan sonra Play-Off için mücadele edecek olan Mavi Beyazlı ekip ikinci yarıya transfer yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

YİNE TAKILDI
Ligde bir türlü istikrarlı sonuçlar alamayan Erdemli Belediyespor, Akdeniz Belediyespor maçında 1-1 berabere kalarak Play-Off yolunda yara aldı. Lige şampiyonluk umudu ile başlayan ancak arka aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk yarışından uzaklaşan Erdemli ekibi hedef değiştirerek Play-Off ları seçmişti.
Ancak inişli çıkışlı grafik çizen Erdemli Belediyespor ligde toplanan puanların yarısı ile katılacağı Play-Off lar öncesi kaybedilen puanlar işini zora sokacak gibi.

GEÇ AÇILDILAR
Ligin en güçlü takımı olarak sezon öncesi gösterilen İdman Yurdu 1925 de, ilk 5 hafta da alınan mağlubiyetlerle lige erken havlu atan ekiplerden olmuştu. 6 Oyuncu ile yollarını ayıran daha sonra hocası ile vedalaşan İdman Yurdu 1925 yinede toparlanamayınca şampiyonluk yarışından kopan ilk ekip oldu. Hafta sonu Mersin Ormanspor’u 5-0 yenen Kırmızı Beyazlı ekip en azından neden Play-Off olmasın diyor.

KIRILGAN TAKIM
Ligin yeni ekiplerinden olan Tarsus Belediyespor, ilk 7 hafta üstün performans sergilese de arka arkaya aldığı mağlubiyetler ile zirve yarışında uzaklaşan ekiplerden oldu. Kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Meskispor’u 3-1 yenmesine rağmen şampiyonluk şansı yok denecek kadar az. 14 haftada 26 puan toplaya bilen Tarsus temsilcisi diğer rakipleri gibi Play-
Off için mücadele edecek.

HER ŞEYE RAĞMEN İYİ SONUÇ
Yıllar sonra amatör ligde mücadele eden Mersin İdman Yurdu ise tüm olumsuzluklara rağmen ilk yarıyı iyi bir yerde bitirdiler. İlk yarıda 24 puan toplayarak 6’cı sırada ligi tamamlayan Kırmızı Lacivertli ekip de Play-Off için mücadele edecek. Lige eksi 9 puanla başlayan Mersin İdman Yurdu sahada kazanırken masada kaybetmeyi engellerse ligde söz sahibi olabilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA