SESSİZ, SÖZSÜZ KALMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SESSİZ, SÖZSÜZ KALMA!


 

Son yıllarda artan çocuk istismarı ve çocuk hakları ihlallerine karşı farkındalık oluşturmak için MESİAD’ın öncülük ettiği ‘Sessiz Sözsüz Kalma’ panelinin ikincisi Toroslar’da düzenledi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) ikincisini Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği panele MESİAD Genel Sekreteri Yiğit Gökşen, MESİAD Kadın ve Sosyal İşlerden Sorumlu Kurul Başkanı Sibel İnandı, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevziye Toros, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz, Mersin Barosu’ndan Avukat Burcu Düzen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren MESİAD Genel Sekreteri Yiğit Gökşen, hedeflerinin 13 ilçede panel düzenlemek olduğunu söyledi. 

“ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDET VE İSTİSMAR ARTIYOR”

Açılış konuşmasının ardından söz alan MESİAD Kadın ve Sosyal İşlerden Sorumlu Kurul Başkanı Sibel İnandı, son yıllarda çocuklara uygulanan şiddetin, çocukların maruz kaldığı istismar olaylarının ve hak ihlallerinin hızla artmaya başladığını dile getirdi. Yoksulluk, eğitimsizlik, olanakların yetersizliği ve savaşlar nedeni ile çocukların her geçen gün daha da mağdur olduğunu ifade eden İnandı, “Birleşmiş Milletler (BM), geçen yıl dünya genelinde 15 yaş altı yaklaşık 6,3 milyon çocuğun çeşitli nedenlere bağlı olarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Oysa bu ölen çocukların birçoğu tedbirler alınmış olsaydı şu anda yaşıyor olacaktı. TÜİK verilerine göre, çocuk mağdur sayısı 2014’te 74 bin 64 iken 2016’da 83 bin 552’ye yükselmiştir. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne göre; Çocuk cinsel istismar hükümlülerinin yüzdesi 2006 yılında yüzde 42,5 iken 2016'da yüzde 58,8’e yükselmiştir. Cinsel suç mağduru olan çocukların yüzdesi 2014'ten 2016'ya yüzde 33 artmıştır. Çocuk istismarı konusunda ülkemiz ne yazık ki dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. MESİAD olarak bu ağır tablo karşısında sessiz kalamadık. Yarınlarımız olan çocuklarımız için bir yerlerden başlayıp, çocuklara yapılan bu ahlak dışı davranışlar için farkındalık oluşturmak istedik. Çocukları bu tarz ahlak dışı olaylara konu edecek ve hedef gösterecek şekilde beyanlarda bulunanların ağır şekilde cezalandırılması, yine istismarların yaşandığı yasa dışı olarak açılmış kurumların derhal kapatılması ve sorumluların yargılanması gerekiyor. Ayrıca hukuk sisteminde suçluların; pedofili, kişilik bozukluğu ve çeşitli bahanelerin arkasına saklanarak az ceza almalarının önünün kesilmesi gerekmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yarınlarından endişe duyar hale geldik. Umarız ki tez vakitte gerekli adımlar atılır ver artık ciğerlerimiz yanmaz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA