“‘BU SEFERLİK AFFEDİN’ DEDİLER!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“‘BU SEFERLİK AFFEDİN’ DEDİLER!”


 

Mersin’de 9 yaşındaki kızının, kocası tarafından istismar edildiğini öne süren anne, mahkemedeki duruşma arasında kendilerine “Bu seferlik affedin” dediklerini iddia etti.

SONER AYDIN

Mersin'de, 9 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. Mersin 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü celsesine, tutuklu sanık Adnan İ., (54) mağdur kız çocuğun annesi Felek I, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle önceki zabıtlar okundu. 
Sanık, aralarında annesi, kız kardeşi ve başka bir evliliğinden olma kızının bulunduğu tanık beyanlarının ardından savunmasını yaptı. 
Suçsuz olduğunu savunan sanık Adnan İ, “Suçsuz yere tutuklu bulunuyorum. Mağdur olan benim kızım. Ben kızımı çok seviyorum. Böyle bir suç işlemedim. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu. 

ANNE FELEK İ: “ŞİKAYETÇİ OLUNCA KIZIMI KÖŞEYE SIKIŞTIRDILAR”
Mağdur kızın annesi Felek İ da sanığın cezalandırılmasını talep etti. Zanlının akrabalarının olaydan sonra yanlarına geldiğini kaydeden anne Felek İ, “Kızımı köşeye sıkıştırdılar. Onunla konuşturlar. Mağdur kızım onlara da olayı anlattı. Bana ‘ne için şikayetçi oldun’ dediler. Ben de ‘uzman görüşü ve savcının ifadesini almasından sonra tutuklandı’ dedim. Celse arasında şikayetten vazgeçmem ve mağdurun ifadesini değiştirmemiz konusunda bizi yönlendirmeye çalıştılar. ‘Bu seferlik affedin’ gibi beyanda bulundular” dedi.

9 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddia makamı, savunmaların ardından esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak üzere dosyanın gönderilmesini ve sanığın ceza süreleri göz önünde tutulduğunda kaçma ihtimali olduğundan tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verip, davayı 15 Ocak'a erteledi. Zanlı Adnan İ., suçlu bulunursa 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

“İSTİSMARA ‘DUR’ DENİLMELİ”
Mağdur kızın avukatı Fatma Yakaryılmaz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mütalaa doğrultusunda sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini belirtti. Davanın 15 Ocak’taki dördüncü celsesinde karara bağlanmasını beklediklerini aktaran Yakaryılmaz, “Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar olayların önüne geçilmesi gerekiyor. Bu olay 9 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalması. Cinsel istismara 'dur' denilmesi şart. Küçük kızımızın haklarını sonuna kadar arayacağız. Sanığın, 2013 yılında eşiğinin yeğeni olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında açılan davadan yerel mahkemenin vermiş olduğu 4 yıl hapis cezası bulunuyor. Karar şu an yargıtayda” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 
Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde yaşayan 9 yaşındaki kız çocuğu E.I, babası Adnan I. tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla durumu annesi ve öğretmenine anlatmıştı. İddialar üzerine gözaltına alındıktan sonra tutuklanan sanık hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan dava açıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA