“TÜRKİYE’DE EKONOMİ 17 YILDIR RAYINDA DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜRKİYE’DE EKONOMİ 17 YILDIR RAYINDA DEĞİL”


 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı, Mersin Oto Sanatkarları Odası’nı ziyaret etti. Partiden yapılan açıklamaya göre ziyarette; İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İl Sekreteri Üzeyir Güleç, İl Başkan Yardımcıları Hande Eren, Fulya Melisa Aybars Kurt, Abdulkadir Arsoy, Mesut Cin, Sedat Alımlı, Yeniş

Ziyarette konuşma yapan İl Başkanı Koca, “Oto sanatkarları meslek itibarı ile cefa çeken, sıkıntı çeken, yaptığı yatırımın, emeğinin karşılığını alamayan bir sektör. Aslında Türkiye’de bütün sektörlerde sıkıntımız var. 17 yıldır maalesef Türkiye’de ekonomiyi bir türlü rayına koyamadık. Ekonomik zorluklar çeken bu sektör, kendi içinde kefalet kooperatifleri kurarak içindeki sıkıntıları çözmeye çalışıyor. Çözemediği zaman başka alternatif yollar bulmaya çalışıyor ancak bu yeterli olmuyor” dedi.

Mersin Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ayhan Kabaali de, İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetleri ifade ederek, “Şahsım ve Yönetimim adına sizlere teşekkür ediyorum. Bu konuştuğumuz konular memleket meseleleri, maalesef biz Mersin olarak bu konuda kendimizi geliştiremedik. Profesyonel bir sanayi sitesi yapamadık. Binaların altında, mahalleler arasında çalışıyoruz, buralarda çalışırken ufkumuzu bir türlü açamadık. Halbuki tam teşekküllü sanayi sitesi olmadığından kendi işimize göre yatırımlar yapıp, cihazlar satın alacağız ancak küçücük alanlarda, kısıtlı imkanlarla iş yapmaya çalışıyoruz. Bu bizde yılların kanayan yarasıdır” dedi.
İstenildiği zaman çok iyi işler çıkarılabileceğine vurgu yapan Kabaali, “Coğrafi dezavantaj deniliyor ancak şöyle bir baktığımızda istenildiğinde denizler doldurulup havalimanı yapılabiliyor, dağlar indirilip fabrikalar yapılabiliyor ancak bizlere beş bin dükkanlı bir sanayi sitesi tahsis edilemedi. Biz kooperatif kurup satın alalım dedik, projemizi sunduk ancak karşımıza çıkan bürokratik engeller nedeniyle bir türlü sonuca varamadık.  Her zaman şunu derim esnaf ve sanatkar ekonominin tekerlekleridir. Bu tekerlikler olmazsa da ekonomimiz yürüyemez. Bizler üvey evlat olduk, itibar görmüyoruz. Bunun nedenleri biliyoruz ancak şunu da biliyoruz ki günümüzde herşey güçlünün yanında, siyasi iktidar şehirde güçlü ise hemen sorunlarınıza çözüm bulabiliyor, değilse sadece talimat verip, takipsizlik sonucu projeler nihayetlenmiyor, yine biz pes etmeyip, Mersin’e sanayi sitesi kazandıracağız” dedi. 
Esnaf ve sanatkarların sorunlarına vakıf olduklarını ve bu sorunlara çözüm getirecek projelere siyasi ve ideolojik bakılmaması bunun vatandaşa hizmet götürme olarak anlamdırılması gerekliliğini vurgulayan Koca, “Biz İYİ Parti olarak bu yola çıkarken çok engelle karşılaştık, konuşmalarımız engellendi, miting yapamadık, kalacak yer bulamadık, kolumuzu kanadımızı kırmaya çalıştılar ancak bizler de sizler gibi pes etmedik, cesurca hareket ettik ve yolumuzda yürümeye devam ettik. Sizin sesiniz olmak isteriz, biz görüştüğümüz konuları İYİ Parti’nin Mersin Milletvekillerine aktaracağız. Yerel seçimlerde aday olarak gösterilecek adaylarımıza bu konuları dosya halinde sunacağız. İnşallah başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ve sonrasında diğer İlçelerimizin İYİ Parti’ye geçtiğini göreceğiz ve hepimiz İYİ Partili hizmet anlayışının ne kadar farklı olduğunu yaşayacağız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA