TARSUS ADALET BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS ADALET BEKLİYOR!


 

Tarsus’ta genç bir kız çocuğunu istismar ettiği suçlaması ile yargılanan cami imamı M.D.’nin duruşması sürüyor. Mahkeme heyeti, tüm karşı tepkilere rağmen sanığın tutuklanması taleplerini reddederken, tacize uğrayan çocuğun intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Mehmet Nabi Batuk

Adana’da 2015’yılında bir camide, 15 yaşındaki E.S.’yi istismar ettiği suçlaması ile yargılanan cami imamı M.D.’nin yargılamasına devam edildi. Tarsus 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmaya, tüm tepkilere rağmen adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen cami imamı M.D. katılmazken, mağdur E.S., anne A.S. ve Baba R.S ve yakınları hazır bulundu. Duruşmada sanığın tahliye edilmesinin ardından mağdur E.S.’nin intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıkarken, genç kızın Tarsus Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldüğü öğrenildi. Mağdur avukatları E.S.’nin psikolojik sağlığının her geçen kötüye gittiğini ve ikinci kez intihar girişiminde bulunduğunu vurgulamasına rağmen mahkeme heyeti, sanığın yeninden tutuklanması taleplerini reddetti.

“DÜŞMANIM OLMAYAN BİRİNE NEDEN İFTİRA ATAYIM”

Duruşmada ilk olarak mahkeme heyetine yeniden ifade veren mağdur E.S. eğitim hayatının kötü etkilendiğini belirterek şunları söyledi: “Benim önceki duruşmaya gelmememin nedeni bu olaylardan etkilenmiş olmamdır. Psikolojimin daha da bozulmasını istemedim. Daha sonrasında şahsın serbest bırakıldığı haberini aldığımda sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldım. Okulda derslerim düştü, hayatta kimseye güvenim kalmadı. Bu yaşta bu davranışlara maruz kaldım. Ben düşmanım olmayan birine neden iftira atayım, sanık zaten benim ablamın ve ağabeyimin ismini koyan kişi yani ailemize o kadar yakındır, ben böyle bir insana neden iftira atayım. CİMER’den de yazı yazdım. Şikâyetim devam etmektedir. Adalet istiyorum.”

GENÇ KIZ İKİNCİ KEZ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Mağdur ailenin avukatı Hakkı Meniz, istismar olayının E.S.’nin yatılı okuldaki rehber öğretmeni tarafından ortaya çıkarıldığını ve dosyadaki tüm delillere rağmen sanığın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Genç kızın yaşadıklarını kaldıramayarak ikinci kez intihar girişiminde bulunduğuna dikkat çeken Meniz, “Yargılamada bir içtihat birliğinin oluşması lazım. Geçmişte çocuk yargılamalarında gördüğümüz mağdurenin iftira atmasını gerektirecek bir sebep yoktur ve kurgulama algısı oluşmamıştır. Aile ekonomik sosyal durumu iyi olan bir ailedir. Dosyada yeteri kadar delil ve adli tıp raporlarının olduğu ve tanık beyanlarının olduğu kanısındayız. Mahkemenize sunmuş olduğumuz üç raporun celbi ile sanığın tutuklanmasına karar verilmesini talep ederiz”

TÜM TEPKİLERE RAĞMEN SANIK TUTUKSUZ YARGILANACAK

Yargılama sonunda Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi ve Erdemli Devlet Hastanesi’nden genç kızın tedavi süreçleri ile ilgili yazı istenmesine karar veren mahkeme heyeti, mağdur avukatların tüm tepkisine rağmen sanığın yeniden tutuklanması taleplerini reddetti. Sanığın adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar veren heyet, duruşmayı20 Mart 2019 saat 09.00’a erteledi.

“BİR KIZ ÇOCUĞUNUN HAYATI KARARTILMAK ÜZERE”

Dava çıkışı Tarsus Adliye Binası önünde basın açıklaması gerçekleştiren mağdur ailenin avukatı Semra Kabasakal ise mahkemenin verdiği karar nedeniyle genç kızın hayatının kötü etkilendiğini kaydetti. Mahkeme heyetinin mağdur E.S.’nin beyanlarını dikkate almamasını eleştiren Kabasakal, “Tüm taciz dosyalarında asıl olan mağdur çocuğun beyanlarıdır. Ancak eldeki delillere ve yapılan araştırmalara rağmen maalesef siyasi özelliklerin ağır basması nedeniyle, bir kız çocuğunun hayatı karartılmak üzeredir. Çünkü kızımızın psikolojisi son derece bozulmuş durumdadır. Çok iyi bir okulda okumasına rağmen eğitimine devam etme şevki ve azmi kalmamıştır. Bu çocuğumuzu kurtarmamız lazım. Bunu da bu şahsı yeniden tutuklayarak ona hak ettiği cezayı vererek yapabiliriz. Bunu yapmadığınız sürece bu çocuğumuzun hayatı elden gidiyor” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA