“YEŞİLİ KORUYALIM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YEŞİLİ KORUYALIM!”


 

Mersin’de ‘çevre düzenlemesi’ adı altında gerçekleştirdiği uygulamalarla sık sık tepki alan Başkan Kocamaz, iklim konferansında çevrecilikten dem vurdu.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘İklim Değişikliğine Karşı Çıkın’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek ‘İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi Konularında En İyi Uygulamalar Konferansı’ gerçekleştirildi. İklim değişikliğiyle mücadelenin ele alındığı konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yenilenebilir enerji kaynaklarının harekete geçirilmesi ve özellikle şehirleşmenin artık yeni dinamiklere göre bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyledi.

“SELLERİN NEDENİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ!”

Son yıllarda Mersin’de betonlaşmada ve derelerin üzerinin kapatılmasından kaynaklı görülen sellerin nedenini de iklim değişikliğine bağlayan Başkan Kocamaz, “Tüm siyasi yapılanmalar dâhil, bu evrende aynı havayı soluyan ve aynı geleceğe yönelen bireyler olarak bizlere büyük görevler düşmektedir. Biz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle çevre alanında örnek projelere imza atmış bir yerel yönetim anlayışıyla planladığımız ve hayata geçirdiğimiz uzun vadeli projelerimiz ile yerelde iklim değişikliğine karşı çıkıyoruz” dedi.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ TEPKİ ALDI!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında başlatılan ‘Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yıkılan yeşil alanların yerini beton aldı. Kent merkeziden vatandaşların oturabildiği tek yeşil alan olan Çankaya Çay Bahçesi de ‘Kentsel Tasarım Projesi’ yıkıldı ve yerini beton aldı. Yine Mersinlilerin yoğun olarak kullandığı sahil bandı da çevre düzenlemesinden nasibini aldı. Şantiyeye dönen sahil bandında da yeşil alanın yerini beton aldı.

SALONU BELEDİYE PERSONELİ DOLDURDU!

Mersin’de bir otelde gerçekleştirilen konferansa katılım yüksek oldu. Ancak boş sandalyenin kalmadığı konferansa katılanların büyük bir çoğunluğu Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) personelinden oluştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA