“FAİLİ MEÇHUL KALMAYACAK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FAİLİ MEÇHUL KALMAYACAK!”


 

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti soruşturmasında delillerin karartılmaya çalışıldığı uyarısı yapan Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Keleşoğlu, “cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan Dört Ayaklı Minare’nin yanında basın açıklaması sırasında iki ateş arasında kalarak katledilen Diyarbakır Baro Başkanı av. Tahir Elçin’nin ölümünün 3 yıldönümünde Mersin’de düzenlenen törenle anıldı. Adliye’de içerisinde yer alan baro yerleşkesinde Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından gerçekleştirilen törene çok sayıda avukat katıldı. Burada konuşan Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Keleşoğlu, cinayet zanlılarının hala yakalanamadığına dikkat çekerek, delilerin karartılmaya çalışıldığı uyarısı yaptı. Keleşoğlu, Soruşturmanın etkin, kapsamlı, bağımsız, tarafsız ve gecikmesiz bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sorumluların adalet önüne getirilmesi için başta Diyarbakır’daki meslektaşlarımız olmak üzere biz hukukçular olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“SORUŞTURMANIN ETKİN YÜRÜTÜLMEDİĞİ”
Tahir Elçi’nin öldürülmesine dair soruşturmanın sorunlu bir şekilde başladığını ifade eden Keleşoğlu, “Olayın hemen ardından kapsamlı bir olay yeri incelemesi gerçekleştirilmediği gibi olay yeri emniyet altına dahi alınmadı. Bu nedenlerle soruşturmanın daha en başından delillerim karartılmaya çalışıldığı izlenimi doğurmuştur. Tüm bu koşullar söz konusu iken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının durumu aydınlatmaktan ziyade olayı bir idari soruşturma mantığına indirgeyen tutumu, soruşturmanın etkin yürütülmediği, hatta cinayetin örtbas edilmek istendiği konusunda ciddi kuşkular yaratmıştır. Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın etkin, kapsamlı, bağımsız, tarafsız ve gecikmesiz bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sorumluların adalet önüne getirilmesi için başta Diyarbakır’daki meslektaşlarımız olmak üzere biz hukukçular olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

“FAİL MEÇHUL KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Tahir Elçi cinayetinin faillerinin yakalanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Keleşoğlu, “Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz, barış elçisi olan Tahir Elçi’nin yaşamını adadığı demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelesine sahip çıkacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA