JAPON FİLMLERİ MERSİN’E GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

JAPON FİLMLERİ MERSİN’E GELİYOR


 

Mersin Türk Japon Derneği tarafından organize edilen Japon Filmleri Gösterimleri’nde Yuzo Asahara’nın Samuray Mutfağının Hikayesi ile Makoto Shinkai’nin animasyon filmi Mersin’lilerle buluşacak.

Haber Merkezi

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği’nin Japonya Ankara Büyükelçiliği ile Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin desteği ile düzenleyeceği Japon Filmleri Gösterimi için geri sayım başladı. Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi’nde 30 Kasım 2018 Cuma günü gerçekleştirecek gösterimler saat: 09.30’da başlayacak. Etkinlik programına göre sırasıyla Yuzo Asahara’nın “Samuray Mutfağının Hikayesi” ve Makoto Shinkai’nin “Senin Adın” adlı animasyon filmi beyaz perdeye aktarılacak. Film gösterimlerinin ardından eğitimini Kyoto Seika Üniversitesi’nde tamamlayan karşılaştırmalı medya ve edebiyatının deneyimli isimlerinden Selen Çalık “Japon Anime Sineması” üzerine, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ise “Türk – Japon İlişkileri” üzerine birer konferans gerçekleştirecek.

“HALKLARIMIZI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
Düzenleyecekleri film gösterimleri ile konferanslara Mersin’de yaşayan vatandaşları davet eden Mersin Türk Japon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cengiz “Tarihi oldukça eskilere dayanan Türk-Japon dostluğunu güçlendirmek, özellikle kardeş şehir Kushimoto ile karşılıklı kültürel alış veriş yoluyla halklarımızı birbirine yakınlaştırmak üzere çeşitli etkinlikler yapmaya özen göstermekteyiz. Bu kez ise dünya anime sinemasının en başarılı örneklerine imza atan Japon Sineması’nı halkımızla buluşturmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA