TURNA’DAN DİKKAT ÇEKEN PROJELER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURNA’DAN DİKKAT ÇEKEN PROJELER


 

CHP’de öne çıkan Büyükşehir belediye başkan aday adaylarından Alper Turna, projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı makine mühendisi Alper Turna, dikkat çeken projelerini paylaştı. Turna, gelecek 15 yılı planlayabilecek, yönetebilecek bir başkan adayına ihtiyaç olduğunu açıkladı. Projelerine ilişkin de bilgiler veren Turna, yaşanabilir bir Mersin göreve talip olduğunun altını çizerek, kentin sorunların çözüm üretecek, geleceğe taşıyacak ve markalaşmasını sağlayacak işler ile göreve talip olduğunu aktardı. Alper Turna, “Seçilemediğim takdirde projelerim partimin emrindedir” diye konuştu.

TURNA’NIN MANİFESTO NİTELİĞİNDEKİ DİKKAT ÇEKEN PROJELERİ;

Mersin İdman Yurdu Müzesi: 55 yıl aradan sonra Amatör Lig’e düşen kırmızı-şeytanların başarılarının ve kupalarının sergileneceği müze kurulacak.

Mersin Kent Ürünlerinin Markalaştırılması: Turna, Mersin’de yaşanan en büyük sorunlardan biri olan markalaşmaya parmak basmak için girişimlere başlayacaklarını paylaştı.

Soli Pompeipolis Antik Kenti ve Turizm: Mersin’in çok büyük bir pasta olan turizmden pay alması adına adımlar atan Turna, özellikle binlerce yıllık tarihe sahip Soli Pompeipolis Antik Kentin cazibesini arttıracak. Turna böylece bölgeye gelecek turist sayısını arttırmayı hedefliyor.

Coğrafi Bilgi Sistemi oluşturulması: Turna, denizi, ovası, dağları, narenciye bahçeleri ile önemli bir coğrafi zenginliğe sahip olan Mersin’in tanıtımı için coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak.

Yenilenebilir Enerji Destekli Yapıların Teşvik Edilmesi: Nerdeyse yılın 12 ay güneş alan Mersin’de güneş enerjisinden faydalanmak adına yapılar yenilenebilir enerji destekli hale getirilecek.

Hayvanlar İçin Barınma, Beslenme ve Yaşam Merkezleri: Son yıllarda şiddettin mağduru olan küçük dostlarımız için de proje üreten Turna, barınma, beslenme ve yaşam merkezleri kuracak.

Köylerde Üretimi Güneş Enerji İle Destekleme: Tarımın giderek azaldığı köylerde üretim için güneş enerjisi aktif olarak kullanılacak.

Temiz, Sağlıklı, Yeşil Mersin Kent Parkları: Yeşil bir çevre için kolları sıvayan Turna, hayata geçireceği kent parkları ile sağlık yaşanılabilir bir çevre oluşturacak.

Eğitim Merkezleri ve Kütüphane, Eğitim Yurtları İnşa Edeceğiz, Eğitim Kooperatifleri Kuracağız: Eğitim alanında önemli projeleri hayata geçirecek Turna, Mersin’de sayısı yetersiz olan kütüphanelerin sayısını arttırmayı amaçlarken, kurulacak eğitim kooperatifleri ile çocukların daha sağlıklı eğitim almasını sağlayacak. Yine kurulacak eğitim yurtları ile çocukların daha güvenli bir eğitim alması sağlanacak.

Ekolojik Çocuk, Kadın, Yaşlı ve Engelli Yaşam Merkezleri: Ekolojiye büyük önem veren Makine Mühendisi Turna, kuracağı ekolojik merkezlerde çocuk, kadın, yaşlı ve engellilerin daha kaliteli bir ömür geçirmesini sağlayacak.

Yeni Evlenecek Çiftler ile Yeni Doğan Bebekler İçin Destek Paketleri: Dünya evine girecek çiftleri de unutmayan Turna, destek paketleri ile çiftere can suyu olacak.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA