RAKAMLAR VAHİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAKAMLAR VAHİM!


 

Mersin’de kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için düzenlenen panelde, ortaya vahim rakamlar çıktı.

SONER AYDIN 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ile MTSO işbirliğinde konferans düzenlendi. Avukat Vildan Yirmibeşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi. Panelde verilen rakamlara göre, 2018’in ilk on ayında 329 kadın öldürüldü. İlk 8 ayda en az 870 kadın şiddete, 342 kadın tecavüze uğradı.

“KADINLAR OLARAK BİR YERLERE GELEBİLMEK İÇİN ÇOK EMEK VERİYORUZ”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş, kadına yönelik ulusal ve uluslararası günlerin sayısının artmasını, bu sorunun dünya çapında yaşandığının göstergesi olduğunu söyledi. Bu tarz günlere yönelik çalışmaların artık bilboardlardan çıkıp düzenlenen konferanslarla düşünsel boyuta da taşındığını dile getiren Taş, şöyle konuştu: “Sorunun düşünsel alana taşınması çözümüne yönelik çalışmaların yapılacağına işaret ediyor. Biz MTSO olarak kadının ekonomide ne kadar önemli bir rol üstlendiğini ve gelecek yüzyılda bu önemin artacağının bilincindeyiz. Artık bilgi çağındayız ve bilgi çağı ile birlikte kuvvet ve güce değil, bilgiye dayalı ekonomi karşımıza çıkıyor. Kadın, eğitim ve değişime yatkın olduğu ve bu alanlara önem verdiği için yeni yüzyılda kadın ve gençlerin önemi artacak. Oda olarak kadınların girişimci olmaları adına birçok proje yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu projelere devam edeceğiz. Bu tür toplantılar, bir araya gelmeler, biz kadınlar için çok önemli. Ben MTSO’nun tarihinde yönetimine giren ilk kadınım ve bunu çok önemsiyorum. Bunun siz kadınlara da model olmasını istiyorum. Bizler bir yerlere gelebilmek için çok emek veriyoruz. Karşı cinsten daha fazla çaba gösteriyoruz. Bunun karşılığını alanların olduğunu görmek de örnek olacaktır. Başarılar diliyorum.”  

“ULUSAL BAŞARI YERELDEKİ ÇALIŞMALARLA GELİR”
Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise açılış konuşmasında, “Mersin Kent Konseyi olarak ulusal bir mücadelede başarılı olmak için çalışmaya yerelden başlamak gerektiğine inanıyoruz” dedi. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile şiddetin son bulması için farkındalık artıran çalışmalara devam etmek istediklerini vurgulayan Lokmanoğlu, “Ötekileştirip ayrıştırmadan, birliktelik mesajları vermeliyiz. Medyatik çıkışlarla soruna çözüm getirmek mümkün değil. Hukukun üstünlüğü, eşit yurttaşlığı, insan hakları ve demokrasiyi yerleştirmek için kadına yönelik ayrımcılık ve şiddeti ortadan kaldırmalıyız” dedi. Bunun ulusal ve yerel politikalara dönüşmesi gerektiğini kaydeden Lokmanoğlu, “Birlikteysek güçlüyüz” ifadesini kullandı.
Konuşmacı Avukat Vildan Yirmibeşoğlu ise sunumuna bugüne kadar kadına yönelik şiddet konusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Ardından 25 Kasım’ın neden Uluslararası alanda kadına yönelik şiddetle mücadele günü ilan edildiği öyküsünü paylaşan Yirmibeşoğlu, sözlerini kadına yönelik şiddetin yasal, kültürel, ekonomik nedenlerine dikkat çekip şiddetle mücadele yöntemlerini anlatarak tamamladı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA