AKADEMİSYENLER ‘NAMUS ADINA ŞİDDET’İ MASAYA YATIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKADEMİSYENLER ‘NAMUS ADINA ŞİDDET’İ MASAYA YATIRDI


 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ‘’Namus Adına Şiddet’’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu,  MERKAM üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Üniversite ve MERKAM olarak kadına şiddetin önlenmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten MERKAM Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddeti önleme projesinde yer alıyoruz. Derslerimizde öğretim üyesi arkadaşlarımıza müfredatlarını güncellemeleri konusunda önerilerde bulunuyoruz, bilimsel toplantılar ve kongrelere katılım sağlayarak, bilimsel çalışmalarımızı sunuyoruz. Ancak bizi en mutlu eden gelişme, toplumsal cinsiyet dersinin bütün bölümlerimizdeki öğrencilerimizin seçebilecek olmasıdır. Bu Türkiye’de bir ilk” dedi.
Şiddeti meşrulaştıran bir kavram olarak namus kavramının değerlendirileceği etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Çelebioğlu; ‘’Bizim ülkemizde ya benimsin ya toprağın kavramı var ve bunun temelinde de namus kavramı var. Bu konuda bizlere önemli bilgiler verecek olan bu konferansı düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu vesile ile konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonrasında, MERKAM Müdür yardımcısı Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, “Namus Kavramı ve Namus Anlayışını Etkileyen Faktörler’’ başlıklı sunumunda, namus kavramından ve Türkiye ve Dünya’da namus kavramının nasıl algılandığı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Burcu Şanlı ise; ‘’Üniversite Öğrencilerinin Kadına İlişkin Namus Anlayışı İle İlgili Tutumları Mersin Üniversitesi Örneği’’ başlıklı sunumunda üniversite öğrencilerinin namus hakkındaki düşüncelerini ve görüşlerini katılımcılara aktardı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA