ENGELLİYİ DOLANDIRDILAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELLİYİ DOLANDIRDILAR!


 

Mersin’de 5 yıl önce çalışırken 3. kattan düşüp, belden aşağısı tutmaz hale gelen ve son bir aydır zor günler geçiren Bilal Mete, akülü aracı bozulduğu için joistik almak isterken dolandırıldı!

Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Bilal Mete, 5 yıl önce inşaat ustası olarak çalıştığı bir inşaatın 3. katından, zemin katına düştü. Düşmenin etkisiyle omuriliği kırılan ve o günden beri belden aşağı tutmayan Mete, son bir aydır zor günler geçiriyor. Tedavileri bittikten sonra kullanmaya başladığı akülü aracına joistik sipariş veren Mete’ye ikinci el joistik geldi. Durum karşısında şaşkına dönen Mete, ürünü alıp, parasını iade etmeyen medikalcı için yetkililerden yardım bekliyor. 

“BANA SIFIR FİYATINA ESKİSİNİ GÖNDERMİŞ”
Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Mete, daha önce inşaat ustalığı yaptığını söyledi. 2013 yılında bir apartmanda çalıştığı sırada 3. kattan zemine düştüğünü kaydeden Mete, “Bunun neticesinde engelli oldum. 1 yıl yüz üstü yattım. Ondan sonra oğlum çalışarak, bana ikinci el bir akülü araba aldı. O günden beri o arabayı kullanıyordum. Geçtiğimiz günlerde şarjlı aracım bozuldu. Bir medikalcıya durumu anlattım, oda ’joistiğinde bir sıkıntı vardır’ dedi. O zaman bende sıfırı olup olmadığını ve fiyatını sordum. Oda bana ’ikinci el joistik 450 lira, sıfır 900 lira’ dedi. Bende kendisine eski istemiyorum zaten benim arabam eski bana yenisi yolla dedim ve oda ‘tamam abi gönderiyorum’ dedi. Ancak bana sıfır fiyatına eskisini göndermiş. Ben bu ürünü istemiyorum dememe rağmen paramı da iade etmiyor. Türlü türlü sözlerle beni 10-15 gündür oyalıyor. Avukatımıza da söyledik. Avukatımız da ürünü ‘ihbarnameyle beraber gönder’ dedi. Ama adamlar ‘kargo ile teslimatı almayız, Ankara’da bir tanıdığınız varsa ona yollayın o bize elden getirsin’ diye söylediler. Çünkü ürün kargo ile geri giderse suçlarını kabul etmiş olacaklar ama elden gönderirsek adamlar hem ürününü geri almış olacaklar hem paramı da göndermeyecekler. Çünkü halen de göndermiyorlar” diye konuştu. 
1 aydan fazla süredir evden dışarı çıkamadığını kaydeden Mete, “Akülü aracım olmadığı için hiçbir tarafa çıkamıyorum. Benim istediğim yetkililer buna bir çare bulsunlar. Bunlar bizi dolandırmasınlar. 900 liranın, paranın çok kıymeti yok ama bizim gibi engelli insanları dolandırmaları insanın çok zoruna gidiyor. Bizlere yardımcı olmaları gerekirken bizim gibi engellileri kandırmaları insanın ağrına gidiyor. İnsanı yaralayan sadece bu. Engelli, yaşlı insanları dolandırmaları çok zoruma gidiyor” şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA