MERSİNLİLER ATTIĞINI VURUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER ATTIĞINI VURUYOR


 

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye geneli 570 sporcunun katılımıyla Erdemli Atış Poligonunda düzenlenen “Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası” final atışlarının ardından sona erdi.

21-25 Aralık tarihleri arasında Mersin'in ev sahipliğinde Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde 300 havalı tabanca, 270 havalı tüfek olmak üzere toplam 570 sporcunun kıyasıya mücadelesi ile gerçekleştirilen ve milli takım seçmeleri de yapıldı.

Şampiyona sonunda 4’ü tüfek, 7 tabanca dalında olmak üzere toplam 11 yeni Türkiye rekoru kırılırken bir de eski Türkiye rekoru egale edildi.
Şampiyonada Mersin’i temsil eden sporculardan Ali Ayberk Öztürk Minik Erkekler 10 M Tabanca Ferdi kategorisinde kendi Türkiye rekorunu egale ederek Türkiye şampiyonu oldu. 
Dereceye girenlere madalya ve kupaları Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Koçak, Erdemli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç ve federasyon yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.  
NTONİON DVORAK MERSİN’DE
Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Michael Collins, 20 Temmuz 1969 yılında Apollo 11 ile aya gerçekleştirilen ilk insanlı yolcuğun astronotlarıydı ve  Antonion Dvorak’ın Yeni Dünya Senfonisi olarak bilinen 9. Senfonisi’ni, muhtemelen Karajan kaydıyla dinlemekteydiler.  
Hayatı boyunca 189 esere imza atan Çek Besteci’nin 1893 yılında Amerika’da yazdığı bu senfonisi, çağdaş dönem klasik müziğin en gözde eserleri arasında  gösteriliyor. Dönemi itibariyle bir Amerikan müzik anlayışının arayışı içerisinde bulunan besteci, Kızılderili ve zenci müziği ezgilerine dikkat çeken söylemiyle de öne çıkmaktaydı. 
Besteci bir söyleşisinde, “Aslında Amerikan yerli melodilerinin herhangi birini kullanmadım. Sadece Yerli müziğinin özelliklerinin içine gömüldüğü orijinal temalar yazdım”, der. Döneminin ünlü besteci ve şeflerinden Bernstein ise eser hakkında, “Bu senfoni, ABD ezgilerinden ziyade Dvorak’ın diğer eserleri gibi Bohemya halk ezgileri etkisi altındadır, Yine de tamamıyla uluslararası karakterler taşır ”, der. 
İlk seslendirilişi yine 1893 yılında New York’ta gerçekleşen bu eşsiz eserin Mersin’de seslendirilişi, 08 Kasım 2018 Perşembe günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak. Deneyimli şeflerimizden Naci Özgüç’ün yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın usta sanatçılarınca seslendirilecek bu kaçırılmayacak konser, Mersinlileri bekliyor.
Konserde yer alan bir diğer eser ise İngiliz besteci Edward Elgar’ın Keman Konçertosu. Eseri, aynı zamanda Bozok Quartet’in kurucusu da olan dünyaca ünlü keman sanatçısıTayfun Bozok tarafından seslendiriyor.
…..
Geçtiğimiz haftanın en önemli sanat olaylarından birisi ise Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın Türk Bestecileri konseri oldu.Hasan Niyazi Tura’nın yönettiği konserde, yaşı itibariyle Türk Beşleri’nin en deneyimlilerinden olan Cemal Reşit Rey’in Enstanteneleri ile birlikte Yalçın Tura’nın  3. Senfonisi, H. Niyazi Tura’nın Viyola Konçertosu seslendirildi. Eserin solistliğini Ruşen Güneş yaptı.
Salonda, özellikle Gaziantep olmak üzere civar illerden Adana’ya gelen sanatseverlerle sohbet etme fırsatım oldu. Mersin operasından bahsettiğim de ise her iki sanat kurumunun programlarını özenle takip ettiklerini gördüm. Fırsat bulursan Adana Devlet Tiyatroları’nın oyunlarını da takip edip, sizlere fikirlerimi aktaracağım. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA