RÜYA, KABUS OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RÜYA, KABUS OLDU


 

‘Rüya Proje’ olarak da adlandırılan Alaköprü Barajı ve HES projesinin, Anamurlular için kâbus haline dönüştüğünü açıklayan CHP Milletvekili Başarır, çalışmaların aşırı kirlilik nedeniyle çevresine ölüm ve hastalık saçmasını meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Anamur İlçesinde KKTC’ye su temin etmek için yapılan ve AKP Hükümeti tarafından “Asrın Projesi” olarak tanıtımı yapılan Alaköprü Barajı aşırı kirlilik nedeniyle çevresine ölüm ve hastalık saçmasını meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu soru önergesinde, Alaköprü Barajı’ndan bölgede bulunan Dragon Çayı’na çok az miktarda su verildiği için balıkların öldüğünü ve aşırı kirlilikten dolayı etrafına hastalık yaydığını belirtti.

ETRAFA LAĞIM KOKUSU SAÇILIYOR!
Başarır, soru önergesinde, “Geçmişte dolu dolu akan ve bölge halkımızın can suyu olan Dragon Çayı, artık kurumaya yüz tuttuğu için etrafına lağım kokusu saçmaya başlamış, tarımsal faaliyetlere büyük sekte vurmuş ve neredeyse hayalet dere haline gelmiştir.
Sözüm ona ‘Rüya Proje’ olarak da adlandırılan Alaköprü Barajı ve HES projesi, Anamurlular için kâbus haline dönüşmüştür” açıklamalarına da yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: “2015 yılında KKTC’ye su vermek amacıyla bizzat açılışını AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gürültü kopararak yaptığı Alaköprü Barajı ve HES projesi nedeniyle Anamur halkının çektiği sıkıntıların sorumluları kim ya da kimlerdir?
“Asrın Projesi” olarak duyurulan Alaköprü Barajı ve HES projesi nedeniyle, bölge halkının can suyu olan Dragon Çayı’nın susuz kalacağı neden önceden tespit edilememiştir?
Anamurluların verimli tarım yapabilmesi, kötü kokudan kurtulması ve hastalık endişesinin ortadan kaldırılması için yaptığınız bir çalışma ya da uygulamayı düşündüğünüz bir plan var mıdır? Varsa bu çalışmalar ve plan nedir?
Anamurluları susuz bırakan ve adeta hastalığın pençesine iten sorumlular hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Yapılmamışsa gerekçeleri nelerdir?”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA