TOROSLARIN ZİRVESİNDE VEFA KÜTÜPHANESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLARIN ZİRVESİNDE VEFA KÜTÜPHANESİ


 

Mersin’in Mezitli İlçesi Mihrican yaylasında Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın anısına Kır Kütüphanesi açıldı. Toros Dağlarının doruğunda ki açılış duygusal anlara sahne oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın anına oluşturulan Kır Kütüphanesi Toros Dağlarının zirvesinde bulunan Mihrican yaylasında açıldı. Özcan Yılmaz öncülüğündeki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) il başkanları tarafından oluşturulan Kır Kütüphanesi’nin açılışında duygusal anlar yaşandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra çeşitli üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı açılış töreninde, şehit yakınları tarafından yapılan konuşmaları esnasında bazı katılımcılar gözyaşları içerisinde izledi. Açılışta, törene katılan konuklar oluşturulan anı defterine duygularını yazdı.

OKUYAN İNSAN HER SORUNUNU ÇÖZER
Açılışta yaptığı konuşmada okumanın önemine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ülkemizin yaşadığı sıkıntıların nedeninin kitap okuma oranlarındaki düşüşten kaynaklandığını söyledi. 
Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydeden Tarhan, “Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik merkezimizde, 10 gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Mersin’in ilk kafe kütüphanesini bir hayırseverimizin desteğiyle açtık. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldığı on binlerce kitabı belediye olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Belediye olarak kitaba ulaşmak isteyen her yurttaşımıza destek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

ÜLKEMİZDE EN BÜYÜK SIKINTI VEFA OLMAMASI
Kır Kütüphanesine Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın isminin verilmesinin de son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Maalesef ülkemizin en büyük sıkıntılarından birisi de vefa olgusuna yeterince yer verilmemesi. Toplum olarak vefa duygusunu İçelleştirmemiz gerekiyor. Geçte olsa Şehit Hava Pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın isminin bu kütüphaneye verilmesi özlemini duyduğumuz vefaya güzel bir örnek olmaktadır. Oldukça anlamlıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA