YILIN İLK 10 AYINDA 337 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILIN İLK 10 AYINDA 337 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ


 

Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar, şiddet ve eşitsizliğe karşı alanlara çıktı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Türkiye’de yılın ilk 10 ayında 337 kadın öldürüldüğüne dikkat çekildi!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de kadınlar pek çok noktada yürüyüş düzenledi. Mersin’de Kadın Platformu’nun çağrısı ile sokağa çıkan kadınların yanı sıra Mezitli Belediyesi ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortak organizasyonunda şiddete karşı yürüyüş yapıldı. Klasik otomobilciler ve bisikletçilerle birlikte Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda tezgah açan çiftçi kadınların traktörleriyle eşlik ettiği yürüyüşte, “Hep birlikte başaracağız” mesajı verildi. Erdemli’de de yürüyüş yapan kadınlar, mücadele çağrısı yaptı.

“SUÇLU KİM?”

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suçlu kim?” sorusunu gündeme getirdi. Ekonomik, psikolojik, cinsel, fiziksel şiddet gibi birçok farklı şiddet türü ile karşı karşıya kalan kadınların en temel hakları olan yaşam haklarından yoksun bırakıldığını aktaran İlksen Sorguç Dinçer, “Sadece ülkemizde 2018’in ilk 10 ayında 337 kadın öldürülmüştür. Bu durumun arka planında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve kadınların karar alma mekanizmalarında eksik temsil edilmesinin de etken olduğunu biliyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA