AKDENİZ’DE SEÇİM BIÇAK SIRTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE SEÇİM BIÇAK SIRTI


 

2014’te galibin 316 oyla belirlendiği Akdeniz’de, seçim atmosferi diğer ilçelere oranla sönük kalsa da HDP, CHP ve AKP arasında kıyasıya yarış bekleniyor.

SONER AYDIN 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde son yerel seçimlerde ipi göğüsleyen o dönem seçime BDP olarak giren HDP oldu. Ancak diğer ilçelere oranla Akdeniz’de seçimin galibi çok ufak bir farkla belirlendi. BDP adayı Mehmet Fazıl Türk yüzde 29,8 ile 44 bin 643 oy aldı. CHP adayı Necdet Tamamoğulları ise yüzde 29,6 ile 44 bin 327. Böylece Akdeniz’de seçimin galibini sadece 316 oy belirledi. İlçede iddialı olan diğer partisi ise AKP. AKP 2014 seçimlerinde yüzde 24,52lik oy oranına sahip oldu. İddiasız MHP ise yüzde 13,9’da kaldı.

HDP İTTİFAKLARI GEÇTİ
BDP’nin 316 oyla kazandığı belediyeye seçimden 2 yıl sonra kayyum atandı. 2 yıldır kayyum tarafından yönetilen ilçede 24 Haziran milletvekilliği seçimleri ilginç sonuçlara sahne oldu. 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 30,9 ile 47 bin 126 üçüncü parti oldu. AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 33,2 ile 50 bin 552 oy alarak ikinci parti oldu. Akdeniz’de şaşırtıcı sonuç ise HDP’nin oy oranı oldu. Mersin’de 2 milletvekili çıkartarak sürprize imza atan HDP, Akdeniz’de iki ittifakı da geride bıraktı. HDP, yüzde 35 ile 53 bin 405 alarak birinci parti çıktı. 

İNCE BİRİNCİ ÇIKTI
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kent genelinde en şaşırtıcı sonuç Akdeniz’den çıktı.  HDP’nin yüzde 35 ile birinci olduğu ilçede Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş yüzde 29’la üçüncü oldu. Milletvekilliği seçimlerinde yüzde 33,2 oy alan Cumhur İttifakı’nın adayı R. Tayyip Erdoğan yüzde 32,6 oy aldı. İlçede yüzde 24,2 oy alan CHP’nin adayı Muharrem İnce rakiplerine oranla oyunu arttırdı. Oyunu 9 puan arttıran İnce yüzde 33 ile birinci oldu. 

EN FAZLA TALİP CHP’DEN
2014’te belediyeyi ufak bir farkla kaybeden CHP en istekli parti durumunda. CHP’de aday adayları arasında 2004-2009 yılları arasında Akdeniz Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kenan Yücesoy,  2014 seçimlerinde koltuğu 316 oyla kaybeden Necdet Tamamoğulları, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Aziz Biricik, CHP’li eski Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım yer aldı. 

HDP'DE YÜKSEL MUTLU İDDİASI
Seçimlere 4 ay kala henüz belediye başkan adaylarını belirlemeyen HDP’de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Akdeniz Belediyesi eski Eşbaşkanı Yüksel Mutlu’nun yeniden aday gösterileceği iddia edildi.

KAYYUM ADAY OLACAK MI?
Akdeniz’de merak edilen bir konu ise belediyeye kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’un aday olup olmayacağı. Kaymakam Pamuk henüz geleceği ile ilgili açıklama yapmazken, kulislerde AKP’den aday olabileceği iddiaları yer aldı. 
AKP’nin Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayları arasında Hasan Tüzün, Ünal Kadızade, Mehmet Nuri Tuna, Selami Cengiz isimleri yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA