BAŞKAN TUNA’YA, MEZİTLİ’DE BÜYÜK İLGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN TUNA’YA, MEZİTLİ’DE BÜYÜK İLGİ


 

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Hamit Tuna, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tuna’nın seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmaları kapsamında Mezitli İlçesi’nde mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve ilçe esnafıyla bir araya gelen Başkan Hamit Tuna, katılımcı yönetişim anlayışı içerisinde birlikte yol yürüyeceklerine dikkat çekti. Başkan Tuna,  15 yıldır göreve geldikleri Toroslar Belediye Başkanlığında, vizyon anlamında ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla değil, birlikte yapabilen, her konuyu ve fikri farklı meslek örgütlerinden, odalardan, sivil toplum kuruluşlarından da alarak ve özellikle üniversitelerle işbirliği yaparak hareket ettiklerini vurguladı ve bugüne kadar doğru yerde, doğru projeler ürettiklerinin altını çizdi.

Başkan Tuna; “Hayata geçirdiğimiz doğru projelerle Toroslar’ı şuanda merkezin en büyük ilçesi ve üç merkez belediyenin verdiği toplam inşaat ruhsatından daha fazla ruhsat veren konuma getirdik. Allah izin verirse Büyükşehir Belediye Başkanı olmamız halinde Mersin’in geleceği ile ilgili atılan adımları değerlendirerek, doğru olanları devam ettireceğiz. Ama bizim düşündüğümüz, bizim taçlandıracağımız projelerimiz de var. Üretimi daha fazla öne çıkaracağız. Köylümüzün ve çiftçilerimizin farklı ürün motifleri ile tanıştırılması ve ürün çeşitliliğini arttırarak, daha az yerden daha fazla kazanç sağlayacakları yeni ürünlere yönlendirmek adına AR-GE çalışmaları yapacağız. Ulusal kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer. Burayı kalkındıramazsanız, ulusal anlamda kalkınmayı sağlamanız mümkün değildir. Allah’ın bahşettiği bütün güzellikleri içinde barından Mersinimiz; meyvesi, sebzesi ile en çok üreten ve çok değerli ürünler yetiştiren birinci sırada bir ilimizdir. Mersin’in üreten kısmını daha da arttırmak suretiyle araştırma ve inovasyon yapılacak merkezleri oluşturacağız. Çiftçimize, köylümüze yön göstermemiz lazım. Sadece fidan dağıtmak yerine, eğitimle bütünleştirerek, ürün motifini geliştirmek ve arttırmak için çalışacağız. Önce biz deneyeceğiz ve verim aldığımız takdirde köylümüze siz bununla devam edin diyeceğiz” dedi.
Mezitli İlçesi’ne bağlı mahalle muhtarları da Başkan Tuna’ya çıkmış olduğu bu yolda başarılar dileyerek; “Aynı fikirdeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde hep beraber Mezitli’de ve Mersin’de hizmetin en güzelini yapacağız. Aynı yönetimde birlikte çalışmaktan büyük onur duyacağız” dediler.
Mezitli’de faaliyet gösteren Sanayi Sitesi ile İlçe esnafını gezerek, sohbet eden ve taleplerini dinleyen Başkan Tuna, daha sonra Mezitli Kooperatifi’ni ve SS.Mezitli Öğrenci ve Personel Servisçileri Taşıma ve İşletme Kooperatifi ile  Kadirli Kültür ve Dayanışma Derneği ve  Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret ederek, Mezitli ve Mersin ile ilgili yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tuna, daha sonra Mezitli İlçe Müftüsü Süleyman Şahin’e de nezaket ziyareti yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA