“DOLU BİR FESTİVALİ DAHA TAMAMLADIK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DOLU BİR FESTİVALİ DAHA TAMAMLADIK”


 

Final yapan Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali için METİD Başkanı Derya Güneri’den, “Kapalı gişe oynanan oyunlarla ve atölye çalışmaları ve söyleşiyle dolu bir festivali daha tamamladık” yorumu geldi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Tiyatro Derneği’nin (METİD) Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, Seyyar Sahne Tiyatrosu’nun ‘Bir Meşruiyet Faciası Yahut Gündüzlerimiz” oyunu ile muhteşem bir final yaptı. 5 gün süren festivalde Mersin’de ilk kez Jeux Dramatiques atölyesi kurulurken, festival tarihinin ilk çocuk oyunu olan Ponpon ile Pinpon’un Maceraları, Adana Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Festivalin ardından değerlendirmelerde bulunan METİD Başkanı Derya Güneri, “3 yıl önce Uluslararası Tiyatro Festivalinin birincisini yaparken, böylesi büyük bir organizasyonu ilk kez yapmanın sıkıntılarını yaşadık. Ama her yıl biraz daha tecrübelendik, her yıl biraz daha çok seyirciye ulaştık. Ve dördüncü yılın sonunda geldiğimiz nokta; oyunların tamamında dolan salonlar, bilet bulunamayan, ayakta izlenen oyunlar, yoğun katılımla gerçekleşen atölye çalışmaları ve Mersinde ilk kez gerçekleştirilen Jeux Dramatiques atölyesi,her etkinliğe katılmak için uğraşan geniş bir seyirci kitlesi” dedi.

“BEŞİNCİ FESTİVALDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”
Mersin halkının festivali sahiplendiği için mutlu olduklarını ifade eden Güneri, “Mersin’e ait kalıcı bir festival yapmak hedefimizin gerçekleştiğinin göstergesidir. Yaşadığımız sorunlara sıkıntılara rağmen yolumuzdan dönmedik, amacımızdan vazgeçmedik ve kapalı gişe oynanan oyunlarla ve atölye çalışmaları ve söyleşiyle dolu bir festivali daha tamamladık. Elbette ki bize destek veren kişi ve kurumların bu zorlukları aşmamızda etkisi büyüktür. Özellikle Mersin merkezde festivalimize salonlarını ücretsiz tahsis eden Yenişehir Belediyesi’nin katkısı çok fazladır. Festivalde desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz dedi. 5. Mersin Uluslararası tiyatro Festivalinde görüşmek üzere, sanatla kalın, iyi kalın”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA