AHMET ÇAMSARI YENİDEN REKTÖRLÜĞE ATANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AHMET ÇAMSARI YENİDEN REKTÖRLÜĞE ATANDI!


 

2014’teki rektör seçimlerinde en fazla oyu alan 3’ncü isim olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Mersin Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Çamsarı, üniversiteye yeniden rektör olarak atandı.

SONER AYDIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre; Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,  Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Karademir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz atandı. Söz konusu atamalar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE SEÇİMLERİNDE ÜÇÜNCÜ OLDU, CUMHURBAŞKANI ATADI!

2014’te Rektör Suha Aydın’ın görev süresinin bitmesi nedeniyle yeni rektör seçimi yapıldı. MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu’nda sabah saatlerinde başlayan seçimlerde, 10 profesör rektör adayı olmak için yarıştı. 653 öğretim elemanının oy kullandığı seçimlerde, ilk 6 sıraya giren rektör adayları YÖK’e gönderildi. YÖK ise 3 rektör adayını seçerek, Cumhurbaşkanının onayına sundu. Akşam 17.00’a kadar süren seçimler sonucunda, Gürol Emekdaş 178, Tuğba Yelken Yalpar 125, Ahmet Çamsarı 80, Mehmet İsmail Yağcı 71, Murat Ünal 58, İrfan Şencan 46, Mesut Sabri Tezer 41, Caner Özdemir 27, Ahmet Koray Öcal 10 ve Fehmi Kuyurtar 5 oy aldı. 12 oy ise geçersiz sayıldı. Sonuçların ardından Gürol Emekdaş, Tuğba Yelken Yalpar, Ahmet Çamsarı, Mehmet İsmail Yağcı, Murat Ünal ve İrfan Şencan’ın isimleri YÖK’e gönderildi. YÖK de Emekdaş, Yalpar ve Çamsarı’nın ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 isim arasında en az oyu alan Ahmet Çamsarı’yı rektör olarak atadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA