ÜNİVERSİTEDEN HASTANE İÇİN DÖVİZ KURU SAVUNMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTEDEN HASTANE İÇİN DÖVİZ KURU SAVUNMASI!


 

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, son günlerde kamuoyunda yer alan ve TBMM gündemine de taşınan Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili iddialara kaçamak yanıt verdi. Yanıtta, kaynakların titizlikle kullanıldığı ifade edildi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, yaklaşık bir aydır iflas ettiği ve kayyum atandığı iddialarının gündeme geldiği Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat olmak için bekleyen hastalara “Malzemenizi kendiniz alın, öyle ameliyat ederiz” denildiği iddiasını meclise taşıdı. CHP’li vekil Gökçel’in iddialarına yanıt Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden geldi. Yanıtta söz konusu iddia ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, üniversite kaynaklarının titizlikle kullanıldığı ifade edildi.

“DÖVİZ KURLARINDAKİ DALGALANMA MEDİCAL ÜRÜNLERİ ETKİLİYOR”

Sağlık hizmetlerinde kullanılan sarf malzemeleri ve hammaddelerin önemli ölçüde ithal ürünlerden oluştuğunu belirten rektörlük, “Bu durum göz önünde bulundurulduğunda döviz kurlarında son dönemde yaşanan dalgalanmaların neden olduğu fiyat istikrarsızlığının bu malzemeleri de etkilemesi kaçınılmazdır. Kamu hizmetinin devamlılığını sağlamaya gayret ederken kaynakların da titizlikle kullanımına özen gösterilmektedir. Ancak, sağlık hizmetlerinin ertelenemez olma ilkesi daima ön planda tutulmakta, hiçbir hizmet iddia edildiği gibi durdurulmamaktadır. Üniversite Hastanemiz öncesinde olduğu gibi bundan sonra da yaşanan tüm zorluklara rağmen kaliteli ve kesintisiz bir şekilde sağlık hizmeti vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“KALİTELİ VE KESİNTİSİZ HİZMET VERİYORUZ”

Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bol bol övüldüğü açıklamanın devamında, “Tıp Fakültemiz tüm anabilim ve yan dalları ile eksiksiz ve kaliteli bir eğitim hizmeti vermektedir. Bu özellikleri nedeni ile Türkiye’nin akredite olmuş tıp fakültelerinden biridir. Üniversite hastanemiz de kuruluşundan bugüne gerek ilimiz gerek bölgemizde kaliteli ve kesintisiz sağlık hizmeti vermektedir. Son yıllarda hizmet çeşitliliğini arttırarak 750 yatak kapasitesi ve yoğun bakım ünitelerine Tüp Bebek Merkezi, Göz Bankası, Uyku merkezi, İnme Merkezi gibi özellikli birimleri eklemiş, yenilenen Koroner Anjiografi ve Kemoterapi Üniteleri ile hizmet kalitesini arttırmış, El Cerrahisi konusunda bölgemizde referans hastane konumuna gelmiştir. Hedefimiz bu yıl sonu itibarı ile hizmete girmesini beklediğimiz radyoterapi ünitesi ve yakın zamanda tamamlanacak 140 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanemiz ile sadece şehrimiz, bölgemiz için değil sağlık turizmi ile başta komşu ülkeler için olmak üzere uluslararası ciddi bir sağlık merkezi olmaktır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA