MERSİN’DE HÜKÜMET PROJELERİ YARIM KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE HÜKÜMET PROJELERİ YARIM KALDI!


 

Hükümetin Mersin’de yürüttüğü projelerin yarım kaldığını Meclis kürsüsünden dile getiren Milletvekili Baki Şimşek, yatırım ve ödenek çağrısı yaptı.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulunda MHP Grubu adına yapmış olduğu konuşmada Mersin’in sorunlarını gündeme getirdi. Bir çok konuya değinen Şimşek, Mersin’de ki projelerin yarım kaldığını vurgulayarak; “Mersin'de yıllar önce temeli atılan Çukurova Havaalanı'yla ilgili şu anda bölgede çok ciddi bir sorun yaşanmaktadır” dedi.

HAVALİMANI KABUS OLDU!

Çukurova Havaalanı'nda 2011 yılında yapılan istimlakların üzerinden 7 yıl geçtikten sonra mahkemeye taşındığını bildiren Şimşek, “Yapılan itirazlar sonucunda çiftçilere, tarla sahiplerine ödenen ücretlerin yüksek olduğu belirtilerek 7 yıl sonra çiftçilerden mahkeme kararıyla dönüm başına 3 bin lira istenmekte. Çiftçilerin birçoğunun hesaplarına bloke konulmaktadır.  Çiftçinin bu paraları ödeme şansı yok, ya evini satacak ya arabasını satacak ya da aile düzenleri bozulacak. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“BARAJLARA ÖDENEK AYIRIN”

Ayrıca bölgede devam eden 2 büyük baraj inşaatı ile ilgili de ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyen Baki Şimşek, “Yıllardır bu baraj inşaatları, maalesef yeterli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanamamıştır. ‘2013’ dediniz, ben Meclis’te 2015'te konuşma, 2016'da konuşma yaptım, 2017'de konuşma yaptım, 2018'de yine konuşma yapıyorum; Allah ömür verirse 2019'da o barajın bitmemiş olduğunu size buradan yeniden bir kez daha anlatacağım çünkü bu çalışmalarla barajın bitme şansı yok. Ancak bu baraj gerçekten Türkiye'nin en önemli projelerinden biri; binlerce dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak, aynı zamanda da bu barajdan elektrik enerjisi üretilecek, 2 milyonluk kentin içme suyu bu barajdan sağlanacak. Bu  iki büyük proje bizim vazgeçilmezimiz. Hükümetten, Aksıfat ve Pamukluk Barajı'yla ilgili gerekirse diğer projelere ayırdığı ödeneklerin bir kısmının kısılarak buralara yeterli ödeneğin ayrılmasını ve iki büyük barajın inşaatının mutlaka bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TARSUS-KAZANLI İÇİN TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMADI”

Ayrıca Mersin’de  Kazanlı-Tarsus turizm bölgesi için yarım kalan yoldan başka bir çivi çakılmadığını da anımsatan Milletvekili Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Mersin ile ilgili projelerin artık tamamlanması gerektiğini vurgulayan Şimşek; ”Akdeniz Oyunları'na gelen sporcuların kalacağı söylenen Kazanlı turizm bölgesindeki otellerin temeli atıldı. Girişimci firmalara, yüklenici firmalara devletin kredi kolaylığı sağlayacağı ve 8 tane büyük otelin yapılacağı ve Kazanlı turizm bölgesinin hayata geçirileceği vaat edildi. Yalnız bugün  Kazanlı turizm bölgesinin yerinde yeller esiyor.

BU PROJELER BEKLİYOR…

Yine Mut ve Erdemli organize sanayi bölgelerimizle ilgili hükümetin söz verdiği kaynakları mutlaka aktarmasını ve bu projelerin de bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz. Adana-Mersin hızlı tren hattı yine ağır aksak gidiyor. Adana-Mersin arasında günlük 100 bine yakın insan yolculuk yapmaktadır yani yolcu sayısı olarak Türkiye'de en çok kullanılan güzergâhlardan biridir ama maalesef, hızlı tren inşaatı çok ağır gidiyor. Bir an önce, bunun da tamamlanmasını talep ediyoruz. Türkiye'de iki büyükşehir arasında Türkiye'nin birçok yerinde geniş yollar yapıldı ama 2 milyon nüfuslu Mersin ile 2 milyonun üzerinde nüfusu olan Adana arasında vadedilen, seçimlerde gösterilen ‘İhalesini yaptık, hayırlı olsun’ denilen 8 şeritli yolla ilgili 2015 yılından bu tarafa herhangi bir çalışma görmemekteyiz. Yine Antalya yoluyla ilgili de vaat edilen 28 tünel vardı. Mersin-Antalya yolunda 28 tünelin şu ana kadar 13 tanesi bitirilebilmiş, 15 tünel henüz yapılmamıştır. Biz Mersin ile Antalya komşu illeriz ama Mersin'den yola çıktığımız zaman Ankara'ya daha erken geliyoruz, arada çok sayıda ili geçmemize rağmen yani komşu olan iki il arasındaki mesafe dört, beş saat sürmektedir. Yapılan çalışmalar vardır, biz yapılanlarla ilgili teşekkür ediyoruz ama hükümetin öncelikli olarak, büyük projelerle ilgili kaynak transferini doğru yerlere yapmasını talep ediyoruz. Mersin'le ilgili bu projelerin tamamına destek verilmesini talep ediyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA