GÖÇMEN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖÇMEN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ


 

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi işbirliğinde yürütülen, Kalkınmaya Duyarlı Göç Politikalarının Geliştirilmesi Programı kapsamındaki proje ile Mersin ve Adana’dan 15’i göçmen toplam 20 kadına girişimcilik eğitimi verilecek

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 225 bin Suriyeleri sığınmacının yaşadığı Adana’da göçmen kadınlara girişimcilik eğitimi vererek işgücü piyasasına katılımlarını sağlamak amacıyla hazırladığı “Sen De Varsın” isimli proje onaylandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü bürokratları, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) ile işbirliği yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kalkınmaya Duyarlı Göç Politikalarının Geliştirilmesi Programı (SIDEM) kapsamında “Sen De Varsın “ (Kadınca Üretim) projesini hazırladı. Girişimcilik eğitimi vererek göçmen ve yerel halktan kadınlar arasında sosyal etkileşim, iletişim ve işbirliklerini güçlendirmek ve farkındalıklarını artırmayı amaçlayan proje bakanlık tarafından onaylandı. 
Projeye göre, Adana ve Mersin’den 15’i göçmen, 5’i yerli kadın olmak üzere toplam 20 kadına girişimcilik eğitimi verileceği duyuruldu. Kursiyer adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadınlar için o bölgede en az 5 yıl ikamet etmiş olması, ailesinde işinden başka çalışan olmaması, adli ve idari suça karışmamış olması, en az lise mezunu olması, ailesine ait herhangi bir işyeri olmaması gibi kriterler getirildi. 
(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA