TOROSLAR’DA KOLTUĞA KİM OTURACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA KOLTUĞA KİM OTURACAK?


 

Hamit Tuna’nın Büyükşehir adaylığının ardından Toroslar’da koltuğa kimin oturacağı şimdiden merak konusu oldu. 5 parti de ilçede iddialı.

SONER AYDIN

31 Mart yerel seçimlerine 4 ay kala Mersin’de kazan kaynamaya başladı. Mecliste grubu bulunan 5 partinin de iddialı olduğu kentte Büyükşehir’in ardından en fazla merak edilen belediye Toroslar oldu. İlçede aday adayları sahneye çıkarken henüz hiçbir parti adayını kamuoyuna duyurmadı. Ancak Toroslar için aday adayı çok. İYİ Parti ve HDP’de henüz hareketliliğin olmadığı bölgede CHP, AKP ve MHP’de aday adayları saha çalışmalarına başladı.

TOROSLAR’DA BÜTÜN PARTİLER İDDİALI
CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan avukat Şerife Arızı Yıldız ve Mirza Turgut öne çıkan isimler. MHP’de başkanlık koltuğunu korumak için Necmettin Yıldız, İsmail Gül ve İlhan Çokgün isimleri öne çıkıyor. AKP’de ise öne çıkan isim Mustafa Gültak ve İsmail Yerlikaya oldu. Gültak, AKP’den 25. dönem Mersin Milletvekilliği yapmıştı. Yerlikaya ise Büyükşehir Belediye Meclisi’nde partisi adına en aktif meclis üyeleri arasında yer alıyor. AKP’nin Toroslar’daki diğer aday adayları ise Ali Kılıç ve Mustafa Demirci.

AKP BİR ADIM ÖNDE
2014 yerel seçimlerinde Toroslar Belediyesi’ni yüzde 35,9 ile MHP’li Hamit Tuna kazandı. Belediyede üçüncü dönemini geçiren Tuna, 31 Mart seçimlerinde Burhanettin Kocamaz’ın yerine Büyükşehir’e aday gösterildi. Toroslar’da en iddialı olan partilerin başında AKP geliyor. 2014’te yüzde 26,9 ile ikinci olan AKP, 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde yüzde 31,02 ile birinci parti çıktı. MHP ise 24 Haziran’da Toroslar’da yüzde 12,36 oy aldı. Toroslar’da MHP ve AKP dışında koltuğu en fazla isteyen parti CHP olarak görülüyor. 2014 seçimlerinde yüze 16 ile en fazla oy alan dördüncü parti olan CHP, 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde oyunu yüzde 19,24’e yükseltti. 

SÜRPRİZ PARTİ HDP
Toroslar’da sürpriz yapabilecek parti ise HDP olarak görülüyor. 2014 seçimlerinde seçime BDP adı altında girildi. Seçimden 3. parti olarak çıkan BDP yüzde 18,3 ile aldı. 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde ise HDP, ikinci parti oldu. Toroslar’da Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile yarışan HDP oyların yüzde 23,19’unu alarak ikinci parti oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA