“OHAL KALICI HALE GETİRİLDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL KALICI HALE GETİRİLDİ”


 

Büro emekçileri, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla gelen işten atmalara, “OHAL kalıcı hale getirildi” mesajı vererek tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, Genel Merkez Yöneticileri Şenol Köksal ve Özlem Yılmaz Yeşer’in katıldığı toplantıda OHAL kapsamında çıkartılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen üyelerinin işe iade edilmesini istedi. Sendika adına açıklama Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Yılmaz Yeşer, 455 üye ve yöneticilerinin işten atıldığını, 29’unun ise işlerine iade edildiğini söyledi. Yeşer, 3 üyelerinin ise halen tutuklu olduğu bilgisini verdi.

“OHAL KALICI HALE GETİRİLDİ”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlangıçta 3 aylığına ilan edilen OHAL’in her seferinde kapsamı da genişletilerek 7 defa uzatıldıktan sonra 18 Temmuz 2018’de yasal manada kaldırıldığını anımsatan Yeşer, “24 Haziran seçimlerinden sonra yapılan düzenlemelerle OHAL kalıcı hale getirilmiştir. İki yıl devam eden OHAL sürecinde TBMM devre dışı bırakılmış, hukuk askıya alınmış, Türkiye KHK’larla yönetilen bir diktatörlüğe dönüşmüştür. Kamuda yaşanan işten atma, açığa alma ve sürgünler 12 Eylül askeri darbesini gölgede bırakmış, şu ana kadar yüzbinlerce kamu emekçisi hukukun evrensel ilkeleri çiğnenerek, keyfi olarak işten atılmıştır. 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan KHK, doğrudan sendika yönetici ve üyelerimizi hedef almış, Genel başkanımız başta olmak üzere Mersin, İstanbul1, Ankara 1 ve 2, Çorum, Dersim, Hakkari ve Mardin Şube Başkanlarımız, Kırşehir, Adıyaman, Malatya ve Muş iş temsilcilerimiz içinde bulunduğu 98 üyemiz haksız ve hukuksuz olarak işten atılmışlardır” dedi.

“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLMELİ”

Gülen cemaatinin yerine başka cemaat ve tarikatların ikame edildiğini savunan Yeşer, “Sendikamız yönetici ve üyeleri darbe girişimi ile ilişkilendirilerek işten atılması eşyanın tabiatına aykırıdır. Sendikamızın ilke ve amaçları, siyasi iktidarın da kamu emekçilerine dönü saldırı ortadadır. Siyasi iktidar, büro emekçilerini ekonomik talepleri dışında adil bir vergi, sosyal güvenlik ve yargı sistemi için de mücadele eden sendikamızı hedef almıştır. Kamuda güvenceli çalışmayı savunanlar, kamu emekçilerinin iş güvencesini kaldırmak isteyenler tarafından işten atılmıştır. OHAL komisyonu lağvedilmeli, OHAL sonucu yaşanan mağduriyetleri giderecek evrensel hukuka uygun düzenlemeler hayata geçirilmelidir” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA