MÜLTECİ ÇOCUKLAR, TOPLUMA KAZANDIRILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜLTECİ ÇOCUKLAR, TOPLUMA KAZANDIRILACAK


 

İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, bu yıl Mersin, İstanbul, Ankara ve Adana’daki üniversite kampuslarına giderek mülteci çocuklar için farkındalık oluşturacaklarını belirtti.

Türkiye’de yüzlerce Suriyeli mülteci çocuk bulunurken, bu çocuklardan büyük bir çoğunluğu hiçbir eğitim alamıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi de ilk kez 2017’de hayata geçirdiği 'Çocuk Gibi Bak' projesi kapsamında Türkiye’deki mülteci çocukların topluma kazandırılması ve onlar hakkındaki olumsuz söyleme karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. 

İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, bu yıl İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana’daki üniversite kampuslarına giderek mülteci çocuklar için farkındalık oluşturacaklarını belirtti. Türkiye’de 1 milyon 627 bin 718 Suriyeli mülteci çocuk bulunduğunu ve bu çocukların 370 bininin hiçbir eğitim almadığını vurgulayan Prof. Dr. Uzunoğlu, "Mülteci çocukların, tüm çocuklarla eşit imkânlara sahip olması gerekiyor. Barınmadan eğitime, pek çok dezavantajı bulunan bu çocukları topluma kazandırabilmenin yolu, doğru iletişimden geçiyor" dedi. 
Yıl içinde mülteci çocuklarla birlikte pek çok etkinliğe de katıldıklarını söyleyen Prof. Dr. Uzunoğlu, "Bizim amacımız; mülteci çocuklar için terapi uygulamak değil. Biz, özellikle üniversite çağındaki gençlerimizin, mülteci çocuklara karşı oluşan olumsuz söyleme karşı bir farkındalık sahibi olmasını hedefledik. Onları ötekileştirdiğimizde toplumdan uzaklaşmalarına sebep oluruz. Çocuk olmanın dini, dili, ırkı yoktur. Bu çocukları dışlamamız, ayrıştırmamız onları suça yönlendirebilir. Onlara karşı olumsuz söylemden hepimizin kaçınması gerekir” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA