TAŞ MEKTEP RESTORASYONU ÖDÜL GETİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞ MEKTEP RESTORASYONU ÖDÜL GETİRDİ


 

Mezitli Belediyesi’ne Tarihi Cumhuriyet İlkokulu (Taşmektep) düzenleme çalışmaları nedeniyle Tarihi Kentler Birliği tarafından başarı ödülü verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla bu yıl Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 17'ncisi düzenlenen yarışmada, Mezitli Belediyesi'ne başarı ödülü verildi. Geçtiğimiz yıl da Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Proje Uygulaması ile ödüllendirilen Mezitli Belediyesi, bu yıl Mersin’den ödül alan tek belediye oldu. Mezitli Belediyesi İmar Müdürü Arzu Bitigen Saylam Mezitli’nin ödülünü Sarıyer Belediye Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi Şükrü Genç’in elinden aldı. 

“BÜYÜK ÇABA HARCADIK, BAŞARILI BİR İŞ ÇIKTI”
Mezitli Belediyesi’nin üst üste başarı ödülü almasının mutluluğunu yaşadıklarını, ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’nin Cumhuriyet Döneminden kalan Esenbağlar Mahallesindeki Taşmektep’in restorasyonu için büyük çaba serf ettiklerine vurgu yaptı. Başkan Tarhan, “Bizim için çok önemli olan ve restorasyonunda büyük çaba harcadığımız bir projenin ödül alması ayrıca onurlandırdı. Cumhuriyet döneminde pek çok öğrenci yetiştiren bu okul, kapatıldıktan sonra tescili yapılmış ve kaderine terk edilmiş bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra buranın tahsisini aldık ve projelendirdik. Mersin Valiliği’nin de yapmış olduğu katkılarla bölgeye çok güzel bir bina kazandırdık. Sadece Esenbağlar Mahallesi’nde oturanların değil, şu an pek çok önemli görevler yapmış isimleri mezun eden okulun kent hafızasında önemli bir değeri bulunuyor” dedi. 

TAŞ MEKTEP BÖLGENİN CAZİBESİ ARTIRDI
Restorasyon sonrası bölgenin canlılığını artırdığını ifade eden Başkan Tarhan, “Yaklaşık 7,5 dönüm arazi üzerinde bulunan bu okulumuzun çevre düzenlemesini de yaptık. Çok güzel bir yer oldu. Okulumuzun tarihi değeriyle birlikte yerleşim alanın geniş ve iyi olması mahallenin gelecekte Mezitli’de önemli bir yer olacağına inanıyorum. Sivil toplum kuruluşları etkinliklerini, özel toplantılarını ve törenlerini Taş Mektep’te gerçekleşmektedirler. Çok güzel bir havası ve manzarası var.” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA