MARİNA’DA AÇILAN SİNEMA KAÇAK YAPI MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARİNA’DA AÇILAN SİNEMA KAÇAK YAPI MI?


 

Gün geçtikçe büyüyen Marina’da bu defa lüks sinema salonu açıldı. Ancak Mimarlar Odası sinema salonunun yapıldığı ek inşaatın kaçak olduğunu öne sürmüştü.

SONER AYDIN

Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2011 yılında hizmete açılan Mersin Yat Limanı şimdilerde bağımsız bir Marina haline gelmiş durumda. Gün geçtikçe alanını büyüten Marina yönetimi, ilk olarak bölgede alışveriş merkezi açtı. Alışveriş merkezini lüks kafeteryalar ve eğlence mekanları izledi. Mini bir lunaparkın da kurulduğu Marina içerisine bu defa lüks sinema salonu yapıldı. 

KAÇAK YAPI ÜZERİNE Mİ KURULDU?
Mimarlar Odası Mersin Şubesi geçtiğimiz aylarda sinema salonunun kurulduğu ek inşaat için kaçak yapı iddiasında bulunmuştu. Ek inşaat çalışmalarında 737 metrekare kaçak inşaat alanı tespit ettiklerini açıklayan Mimar Odası, Marinayı 7 bin metrekareden, 10 bin metrekareye ardından 14 bin metrekareye son olarak da 21 bin 900 metrekareye çıkarttıklarını belirtti. Bölgedeki kaçak yapılarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ancak herhangi bir netice alamadıklarını kaydeden Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı göreve davet etti. 

LUNAPARK, SİNEMA SALONU, RESTORANT…
Yatırımı, Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve 210 bin m² alan üzerinde yapımı tamamlanan Mersin Marina'da; 500 tekne denizde bağlama ve 500 tekne karada park toplamda bin tekne kapasitesi, 160 ton kapasiteli travel lift, 850 araçlık otopark,  2 bin kişilik Amfi tiyatro,  3 bin 500 m²’lik alana kurulu Yat Kulübü ve Spor Merkezi, 60 bin m² süs havuzları ile zenginleştirilmiş Rekreasyon Alanları, bin m²’lik açık Çocuk Eğlence Alanı ve “denizin kıyısında” tasarlanmış Restoranlar Bölgesi yer alıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ile hizmete açılan Yat Limanı, 2030 yılına kadar işletilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA