NARENCİYE FESTİVALİ BİNLERİ BİR ARAYA GETİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NARENCİYE FESTİVALİ BİNLERİ BİR ARAYA GETİRDİ


 

Yaklaşık 4 yıl aradan sonra bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, iki gün süren coşku dolu etkinliklerin ardından sona erdi.

Haber Merkezi 

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde; Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyeleri ile çok sayıda kuruluşun katkılarıyla bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Mersin Narenciye Festivali sona erdi. 
Bu yıl geniş katılımla tüm dünyanın dikkatini çeken 6’ncı Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden 700 gösteri sanatçısının katılımıyla gerçekleşti. 2 bin 500 kişilik dev kortej ve narenciye temalı figürlerle renkli görüntülere sahne olan Mersin’de, yabancı konuklar ve binlerce Mersinli iki gün boyunca eğlenceli anlar yaşadı.
Oldukça renkli ve keyifli anların yaşandığı festivalde vatandaşlar; Galatasaray Meydanı, Kızkalesi ve Side Sütunları'ndaki etkinliklerde çalan müzik eşliğinde eğlendiler. Adnan Menderes Bulvarı turuncu, sarı ve yeşil renklere bürünürken, 2 gün boyunca gerçekleştirilen etkinlikler üç yüz bini aşkın Mersinli tarafından ilgi ile takip edildi.
6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapsamında; Sierra Leone, Gürcistan, Kazakistan, Hindistan, Osetya, Irak, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna, Acaristan, Tataristan, Guinea, Kamerun, Belarus, Rusya, KKTC, İran, Letonya, Hırvatistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Bosna Hersek ülkeleri dans gösterisi gerçekleşirdiler. Ayrıca Narenciyeli Lezzetler Sergisi, Gastro Şovlar, Yelken, fotoğraf ve satranç yarışmaları, Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu, MDOB ve Polifonik korolar konserleri büyük beğeni toplarken, Uğur Okulları Jimnastik Ekibi ve Salsapark, Yenişehir Belediyesi Zumba Ekibi ve Mizansen, Mersin Üniversitesi Halk Dansları Ekibi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları, Toroslar Belediyesi Halk Oyunları, Mezitli Belediyesi Zumba gösterileri izleyenleri büyüledi.

2 BİN GÖNÜLLÜ İLE NARENCİYE CENNETİ OLUŞTURULDU
Aylar öncesinden başlanan hazırlık çalışmalarının ardından görücüye çıkan uluslararası festivalde görev alan 2 bin gönüllü, Mersin sahilini ve Adnan Menderes Bulvarı’nı narenciye cennetine çevirdi.
Türkiye’de meyve ile süsleme yapılan ilk festival olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nde “Narenciye Mersindir. Narenciyeye sahip çıkmak, Mersin’e sahip çıkmaktır” sloganı ile narenciyenin tanıtımı ve Mersin için önemine dikkat çekildi.

ETKİNLİKLERLE EĞLENCELİ ANLAR
 70 bin kilo narenciyenin süsleme aracı olarak kullanıldığı festival yüz binlerce Mersinliye, iki gün süren eğlence dolu bir şenlik ortamı sunarken, festival için Mersin’e gelen yabancı ülkelerin gösteri grupları da iki gün boyunca sahne alarak kendi ülkelerine özgü danslar ve çeşitli gösterilerle festivalde yer aldı.
İki gün süren festivalde kortej ve gösterilerin yanında ayrıca Narenciyeli Lezzetler Sergisi ve Gastro şovlar, Yelken yarışları, Flyboard gösterileri, halkoyunları, mini konserler, defileler, dans gösterileri ve çeşitli mizansenlerle festivale katılanlara dolu dolu programlarla eğlenceli anlar yaşatıldı.

MERSİN MARATONU’NA BİNLERCE KAYIT
Festivalde ayrıca Mersin’e özgü ürünler ve Mersin’in narenciye dışındaki değerlerinin tanıtımı için de 150 stant kuruldu. Çeşitli kurum ve kuruluşların Mersin’e özgü değerleri sergilediği stantlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara 5 bin Türk bayrağı, binlerce limon fidesi, magnetler, anahtarlık ve üç boyutlu Mersin kartpostalları, Mersin’e özgü kitaplar ve yayınlar ile tanıtım broşürleri dağıtıldı.
16 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek 4’üncü Uluslararası Mersin Maratonu standında yaklaşık 5 bin kişinin maraton kaydı gerçekleştirildi.
Verilen aradan sonra bu yıl yeniden başlatılan ve tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Uluslararası Mersin Narenciye Festivali iki günün ardından renkli görüntülerle son buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA