TİYATRO HEYECANI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATRO HEYECANI SÜRÜYOR


 

Mersin Tiyatro Derneği tarafından bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Uluslararası Mersin Tiyatro Festivali birbirinden keyifli etkinliklerle devam ediyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Tiyatro Derneği (METİD) tarafından Yenişehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Tiyatro Festivali kurulan atölyeler, tiyatro oyunları ve söyleşilerle devam ediyor. 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Çağrışım Tiyatrosu’nun ‘Bir Garip Orhan Veli’ isimli oyunu ile başlayan festival, 18 Kasım’da Kültürhane’de gerçekleştirilen çevirmen, atölye yürütücüsü ve oyun yazarı, Prof. Dr. Beliz Güçbilmez söyleşisi ile devam etti. Festival kapsamında Bahar Gürey yönetiminde Mersin’de ilk kez Jeux Dramatiques Atölyesi kurulurken; katılımcılar dramanın farklı bir alanı ile tanışma fırsatı buldu. 

UNUTULAN OYUN SAHNEDEKİ YERİNİ ALDI
Festivalin üçüncü günü ise yine festival tarihinde ilk kez sahnelenen çocuk oyunu ile başladı. Adana Sanat Tiyatrosu tarafından Yenişehir Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen oyunda hem minikler hem de veliler eğlenceli dakikalar yaşadı. Festivalin üçüncü günü Yersiz Kumpanya Tiyatrosu’nun Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda sahnelediği Unutulan isimli oyunu ile sona erdi. Elif Ongan Tekçe tarafından yazılan ve Sanem Öge’nin yönettiği oyunda eskiden çalıştıkları kumpanyada kantocu ve oyuncu olan Mari ve Nıvart isimli iki Ermeni kadının otelde rehin alınma hikayesi anlatıldı. 

BUGÜN STAND UP GÖSTERİSİ VAR
Festivalin dördüncü günü tiyatro, sinema ve reklam oyuncusu Emre Yıldızlar’ın Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Prova Salonunda saat 13.30’da gerçekleştireceği ‘Hareket ve Oyun Atölyesi ile başlayacak. Yıldızlar, atölyede oyunculuk teknikleri hakkında bilgi verecek. Atölye’nin hemen akabilnde saat 20.00’de Seyyar Sahne’nin ‘İkinci Sezon Birinci Bölüm’ isimli stand up gösterisi ile devam edecek. Doğu Can tarafından sahnelenecek gösteride sanatçı çocukluğundan günümüze kadar yaşadıklarını izleyiciye aktaracak.

FESTİVAL FİNALİ’Nİ SEYYAR SAHNE YAPACAK
Festival 21 Kasım 2018 Çarşamba günü final yapacak. Seyyar Sahne tarafından Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleştirilecek ‘Bir Meşrutiyet Faciası Yahut Gündüzlerimiz’ isimli oyunu ile sona erecek. Volkan Çıkıntıoğlu tarafından yazılan, Celal Mordeniz’in yönettiği final oyununda, yaşama dair sorulara yanıt aranacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA