ELEKTRİK TELLERİ YANGINA MI NEDEN OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEKTRİK TELLERİ YANGINA MI NEDEN OLUYOR?


 

Mersin’in Anamur ilçesi Çarıklar Mahallesi’nde meydana gelen yangında zeytin ağaçları yandı, 3 keçi telef oldu.

Haber Merkezi 

 Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Kocadut mevkisinde meydana gelen yangın rüzgarın etkisiyle çevreye yayıldı. Vatandaşların haber vermesiyle bölgeye gelen itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler ve ekipler yangına müdahale etti. Yaklaşık 4 saatlik çalışmayla yangın söndürüldü. Yangında bir sera zarar görürken, 50’den fazla zeytin ağacı yandı. Meryem Kara’ya ait ahır da tamamen yanarken içinde bulunan 3 keçi telef oldu.
Mahalle Muhtarı Süleyman Şaldırdak, yangının alçak gerilim hattının çok uzun olması ve şebekenin çok eski olmasından bu yangının meydana geldiğini savundu. Şaldırdak; “1982 yıllarında yapılan teller yıprandı. Ayrıca direkler ağaç olduğu için yan yatmaya başladı. 
Alçak gerilim hattının mesafesi çok uzun. Enerjisa bir türlü baş edemiyor. Her gün bir başka yerde arıza oluyor. Aynı yerde 4 ay ara ile ikinci kez yangın çıktı” dedi.
Mahalle sakinlerinden Murat Akyıldız da, elektrik dağıtım şirketine dilekçe vermelerine rağmen tellerin değiştirilmediğini belirterek, “Defalarca söyledik, dilekçe verdik ama telleri değiştirmediler. Yangının bu tellerden kaynaklandığını düşünüyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA