AKP’DE SÖNÜK TEMAYÜL YOKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’DE SÖNÜK TEMAYÜL YOKLAMASI


 

AKP’de bu yıl elektronik ortamda gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılım geçtiğimiz yıllara oranla düşük kaldı.

SONER AYDIN

AKP’de her yıl gerçekleştirilen temayül yoklaması bu yıl ilk kez e-temayül adı verilen bir uygulamayla dijital ortamda gerçekleştirildi. Temayül yoklamasına katılmak isteyen partililer sabah saatlerinden itibaren Edip Buran Spor Salonu'na geldi.  Sıkışıklık olmaması için gruplar halinde içeri alınan partililer Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için başkan adaylarını belirleyecek. AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün de takip ettiği ve sonuçların genel merkeze gönderileceği e-temayül yoklamasına katılım geçtiğimiz yıllara oranla düşük kaldı. Geçtiğimiz yıllarda binlerce partilinin katıldığı temayül yoklamasına bu yıl az sayıda partili katıldı.
Gazetecilere açıklama yapan Demiröz, bilgisayar üzerinden temayül yoklaması yaptıklarını ifade ederek, büyükşehir ve ilçelerde bütün delegelerin kendi hür iradeleriyle kimi istediklerini bugün öğreneceklerini söyledi. 
Büyük bir heyecan yaşandığını vurgulayan Demiröz, "Ama her zamanki gibi birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz sürerek bu temayülü tamamlayacağız. Mersinli kimi istiyor, teşkilat kimi istiyor, bize yön verecek. Ama tabi bütün bunların taktiri, genel başkanımız olan Cumhurbaşkanımızdadır. Ancak tabi biz seçimlerin teşkilatlar tarafından kazanıldığını biliyoruz. Onların görüşleri bizim için çok önemli, herkesin görüşünü alacağız ve sonucun da Mersin'e hayırlı olsun diyeceğiz inşallah" dedi. 
Demiröz, adayların 1 Aralık tarihine kadar belli olabileceğini de ifade ederken, en iyi hizmeti yapabilecek, insanların gönlüne girebilecek aday belirlemek istediklerini sözlerine ekledi. 

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 5 RESMİ BAŞVURU VAR
Öte yandan AKP’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 5 resmi başvuru gerçekleştirildiği bildirildi. Önceki gün sona eren adaylık başvurusu sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ali Er, Taner Boz, Ruhi Bayrak, Turgay Baydar ve İbrahim Halil Kocadağ'ın resmi başvuru yaptığı ifade açıklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA